Aktywne Wpisy

Moseva +53
Musiałam usunąć wpis, żeby nikt na darmo nie zaplusowal, bo już się miejsca skończyły (╯︵╰,)
Pozdrawiam ziomeczków @LudzieToDebile @dywergent @Zmorka @whos_your_daddy_snakegirl @leonid_bialkow @Aramil @LuznaPusi @wypok_wypok @jacagks1962 @pyzdek @almete @ChillExecutiveOfficer @187Fan @zazdrosny @Scybulko @Afrobiker @wfyokyga @Miteora @Itslilianka @meister_chlepka @GdzieJestInternet @Smarek37 @wonsz337 @Kaacezet @adrian360060 @
Pozdrawiam ziomeczków @LudzieToDebile @dywergent @Zmorka @whos_your_daddy_snakegirl @leonid_bialkow @Aramil @LuznaPusi @wypok_wypok @jacagks1962 @pyzdek @almete @ChillExecutiveOfficer @187Fan @zazdrosny @Scybulko @Afrobiker @wfyokyga @Miteora @Itslilianka @meister_chlepka @GdzieJestInternet @Smarek37 @wonsz337 @Kaacezet @adrian360060 @
źródło: IMG_7625
Pobierz
Zmorka +30

![Szpitale przekładają zabiegi, bo NFZ nie płaci [edycja 2025]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/e651cdd2df8622992dce7e129dc702ca591ed675fa66f972e7584cc252a01bef,q80.jpg)

@mirko_anonim: Prawnik z Warszawy, spec od prawa, księgowości i podatków, który ma niskie wymagania finansowe?
Lepiej potwora z Loch Ness poszukaj, większa szansa na znalezienie :)
A tak poważnie to idź do skarbówki i sam z nimi wyjaśnij, ew. doradca podatkowy, ale tu też ciężko znaleźć ogarniętego.
Miała moje pełnomocnictwo w banku, ogarniała wszystkie przelewy, itd.
Taka była praktyka i u mnie i u znajomych, których obsługiwała. Ponieważ latami wszystko działało dobrze, nie miałem wobec niej żadnych podejrzeń.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo
Generalnie za mało szczegółów podajesz, ale brzmi to ekstremalnie naiwnie - przez rok lub więcej nie płaciłeś podatku dochodowego i myślałeś, że to jest ok? Przecież to brzmi jak bajka.
Jeżeli ustnie z księgową uzgodniłeś, że ona będzie
Dałeś się jak dziecko. To brzmi nierealnie wręcz.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
Jedyne na co możesz liczyć w US, to rozłożenie zaległości podatkowych na raty po podpisaniu stosownego porozumienia. Ich nie interesuje Twoja księgowość, tylko Twoje zobowiązania podatkowe wobec US. Do tego prawnika nie potrzebujesz.
Prawnika to Ty potrzebujesz do pozwania swojej