Wpis z mikrobloga

Dostałam pracę b2b na mid java developera i w umowie mam że jak coś s-------ę to kara umowna 50k zł. Chciałam zapytać czy to normalne żeby kara umowna wynosiła aż tyle co miesięczna pensja? Czy to standard w branży?
#programista50k #programista15k #pracait
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mannequeen: to standard - ja jeszcze jestem łańcuchem przypięty do biurka i jak chcę siku to muszę pytać się menagera żeby mnie odpiął. Ale to wszystko jest do negocjacji - ja np. mam nielimitowane sikanie i 2 razy dziennie kupę.
  • Odpowiedz
@Mannequeen: Normalna praktyka. Tak to już jest w tej branży, że straszy się takimi karami w umowach (zwlaszcza kredyciarzy), zaniza sie im estymacje po to zeby pozniej robili darmowe nadgodziny w weekendy. Nie wprost ale wywiera się presje pytajac non stop jak idzie progress i każąc udostepnic ekran i wpisac git status. Czasem specjalnie scrum master przypisuje ci trudny task z zanizona estymacja zebys zrobil jakies bugi i miec na
  • Odpowiedz
mid java developera

w umowie mam że jak coś s-------ę to kara umowna 50k zł

czy to normalne żeby kara umowna wynosiła aż tyle co miesięczna pensja

@Mannequeen: Aż zbyt dobry bejt, nikt nie zauważył ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Mannequeen: na b2b przecież odpowiadasz swoim całym majątkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale udowodnić że to 100% wina jednego programisty to mission impossible bo można zgonić na g---o infrastrukture. Zawsze tłumaczysz "u mnie działa", a to co dalej klikane to już odpowiedzialność wspólna
  • Odpowiedz
@Mannequeen: ja złamałem kręgosłup w dwóch miejscach i z racji że byłem na B2B to musiałem z---------ć. Na UoPie to byle katarek i idę na L4... Z tym kręgosłupem to pewnie 2 miechy bym ciągnął zwolnienie. J---ć B2B
  • Odpowiedz