Aktywne Wpisy

rosen +9
Mateo353 +22
Macie oficjalny statement Wonzia. Nie strimuje, bo obrażacie mnie i moje gry, w które lubię grać. Wonziu maluje obraz jakby ludzie przychodzili i jechali go od k---w, a najwyżej co to było pytanie, czy będzie coś dzisiaj innego oprócz kart albo Star Citizena albo oznajmienie, że Star Citizen to wychodzą. Wonziu uznał to za mega toksyczną atmosfere i jak typowy płatek śniegu to jest to dla niego za dużo. #wonziu
źródło: image
Pobierz

#film #kiedystobylo #sciencefiction
źródło: pitch-black---backdrop-w1280
Pobierz@Jarkendarion: taka produkcja, jak wymienione, to były perełki, o których obecnie pamiętasz, prócz nich było mnóstwo filmów nijakich bądź beznadziejnych. Tak samo, jak i teraz.
Z głowy Starship Troopers. Cała saga Riddicka jest wg mnie mega dobra. Obcy, Predator.
źródło: original
PobierzPrzykładowo Split Second z 1992 roku - z zalanego deszczem Londynu przyszłości (2008 ;) ).
Całkiem dobry kryminał z elementami SF. I jest takich filmów więcej - niestety zwykle jakość obrazu jest fatalna, czasem są nieco infantylne (kino poszło jednak trochę do przodu) - ale fabuła bardzo często zdecydowanie to nadrabia.
P.S.
Jeden mi wcięło i nie mogę znaleźć -
@Jarkendarion: Przesadzasz, zacytowałeś dwa filmy z góry, wtedy też było mnóstwo chłamu z bardzo taaaaanimi efektami specjalnymi, które nie zostały w pamięci. Co możesz zarzucić współczesnemu MadMaxowi (na
@mk321: widziałeś "The Expanse"? "Marsjanina"? "Interstellar"? "Madmax" (ten nowy)? To zobacz. To są filmy z ostatnich 10 lat, moim zdaniem znakomite kino SF, dokładnie takie, o którym za 20 lat się pewnie będzie mówiło, że a na przełomie lat dwudziestych to takie dobre filmy SF powstawały, a teraz to panie nie ma filmów. Wcale.
Czarne lustro, Westworld, Miłśość, śmierć i roboty, For All Mankind, Dark, Cyberpunk no w sumie i też trochę naciągając Stranger Things, Fallout, The Boys, Rick and Morty,
https://www.filmweb.pl/serial/Bastion-1994-33600 - niestety na cda widzę tylko 1 odcinek :/
@Jarkendarion: Żeby ten superbohater to był jeszcze jakiś Dolph Lundgren. A to najczęściej inkluzywna grupka nastolatków.
@Jarek_P: @Jarkendarion ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1200px-Survivorship-bias.svg
Pobierz@Jarkendarion: Ja w ogóle nie zaliczam Avengers, Marvela i tego kina superbohaterskiego na podstawie komiksów do Sci-Fi. Bądźmy poważni :)