Aktywne Wpisy

walokid +8
Robiłem koledze #elektryka w domu, a nie jestem elektrykiem. Łączyłem kable na kostki wago bo najłatwiej się spina i rozpina, ale kiedyś mi jeden spec mówił że to fuszerka jest i lepiej zaciskać przewody albo łączyć na kostki skręcane. Jakie macie zdanie na ten temat?
#majsterkowanie #walokidmajstruje
#majsterkowanie #walokidmajstruje
źródło: wago
Pobierz
delli44 +594
UWAGA! Przedstawiamy najnowszą mapę Wypoku! #heheszki
źródło: 65feef06d4e4add0933bd08928308da5
Pobierz

źródło: 9cejox
Pobierz@morsisko: Pracowałem w 4 korpo gdzie byli zatrudnieni ludzie na b2b i w żadnym nie było to jawne. Jak się z kimś znałeś i porozmawiałeś to mógł Ci powiedzieć, ale po niczym innym bys nie poznał.
@wstanczyk: Tego oczywiście nie umiem wyliczyć. Ale jeśli dziś do mojej firmy wpadłby inspektor US i przy pomocy swoich metod w powiedzmy tydzień ustaliłby, że kilkadziesiąt b2b to fikcja, to od nowego miesiąca fiskus zyskałby dziesiątki tysięcy złotych miesięcznie, a za wsteczne wyrównanie kolejne setki tysięcy. US ma wszelkie instrumenty, żeby to wyegzekwować już teraz. Niepotrzebne żadne nowe prawa czy procedury. Oni są w
W Niemczech nie płacisz 41 procent podatku + obciążenie pracodawcy powyżej 27 tysięcy euro brutto rocznie
Ciekawe kto będzie kupował mieszkania z rata 6k jak zarabiając 18 brutto na rękę dostajesz 9 netto od września?
@mala_zolta_kaczuszka: No i przede wszystkim taki proceder jest niezgodny z prawem. Jeśli występuje stosunek pracy, to powinno mieć to odzwierciedlenie w sposobie zatrudnienia. Nie rób z tego tylko kwestii
@MaresMiszcz: Jeśli występuje stosunek pracy to b2b jest niezgodne z polskim prawem. Jak wiatr polityczny zawieje w inną stronę to US bez żadnych zmian w prawie dostanie pozwolenie żeby wreszcie to ścigać.
Co tam kłamiesz pączuszku? (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Od ilu euro klamczuszku?
@onomatopejusz: jest napisane, ze to ŚREDNIA na całe niemcy dzbanie
Ale jesteś n---------y, zobacz jaka średnia pensja jest w Niemczech tumanie xD
A potem porównaj obciążenie podatkowe do podobnych kosztów zycia
koszty zycia w niemczech sa porownywalne do polskich :) uslugi sa drozsze ale jesli chodzi o cala reszte to pokusilbym sie o stwierdzenie, ze mieszkajac w niemczech poza duzymi aglomeracjami jest nawet taniej niz w polsce ;)
a ty co próbujesz dowieść?
Że każdy powinien płacić 50 procent podatku, bo bogacze na zachodzie płacą bo ich stać, a tu ludzie by musieli zaglądać cały czas do portfela?
Za zwiększeniem kwoty wolnej rozumiem że też nie jesteś?
@onomatopejusz: ty probujesz cos udowodnic ale zauwazylem, ze chyba sam nie wiesz co bo nawet nie potrafisz napisac jak sie ma mediana w niemczech do twojego wysrywu wyzej xD
a teraz atakujesz pytaniami ktore sa z d--y bo nie potrafisz obronic swojej tezy xD
no wiec odpowiem ci, na te twoje durne pytania a potem znowu zapytam co to ma wszystko wspolnego z tym, ze pseudoprzedsiebiorcy siedza tylko
Jakoś mnie nie dziwi że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
Jak się ma mediana do mojego wpisu to by małpa zrozumiała.
Przytaczasz średnia stawkę opodatkowania w kraju gdzie mediana jest 6 razy wyższa niż u nas, przy efektywnym opodatkowaniu na UoP niemal podobnym.
Teraz sprawdź liczby i się zastanow czemu u nas nie może być tak wysokiego opodatkowania pracy? Świeci żaróweczka?
@swiadomy_anakolut: A jeśli by się pomylił? Ile będą kosztowały zwolnienia? Jaki koszt dla gospodarki przez firmy, które z tego powodu stracą płynność? Czy naprawdę to pracownicy powinni ponosić koszta tego, że pracodawcy wyrzucili ich na B2B?
Łatwo jest sobie tak proponować rozwiązania, kompletnie nie myśląc o konsekwencjach.
tu wiekszosc z was wybiorczo podalo po jednym punkcie z tych ktore wyzej wymienilem i sie kolektywnie do pojedynczych punktow przyczepiliscie.
ja nie mam nic przeciwko temu, zeby reralizowac jedno zlecenie. jednego klienta przez dluzszy czas. jesli mozesz pracowac sobie jak ci