Wpis z mikrobloga

Jednym z plusow bycia singielka jest to, ze nie trzeba wymyslac ani kupowac prezentow partnerowi na swieta.

Zawsze mnie to meczylo, ze musze myslec co kupic, biegac po tych sklepach bo wypada, bo on pewnie tez cos kupi, a tak wywalone. Nie mam komu kupowac i moge patrzec jak inni marnuja na to swoj czas i zycie.

Tylko czasami brakuje porzadnego dupcenia ale juz sie przyzwyczajam chyba

#rozkminy #zwiazki #swieta
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@shitman6: Dupcenie dla dupcenia tak, nieraz z tego korzystalam jednak perpektywa na s--s kobiet i mezczyzn jest inna. Dla kobiet dobry s--s to z uczuciami, z kims kogo pozadasz, a dla facetow wazne zeby szybko dojsc i isc spac.
  • Odpowiedz
  • 1
@hermetyczniee: A mi tak bo nigdy nie wiem co kupic i marnuje czas w sklepach. W druga strone tak samo nie zalezy mi na dostawaniu prezentow, nie jestem materialistka ale dla niektorych to chyba serio wazne xD
  • Odpowiedz
@klaudxx: przecież możecie się dogadać jak chcecie co do upominków. Żeby np tylko w urodziny sobie coś kupować. Buzi nie masz aby porozmawiać?
  • Odpowiedz
@klaudxx ja mam męża z którym mam tak że mówimy co chcemy na święta i to dostajemy. Nie ma wtedy tego latania po sklepach i wymyślania na siłę. Grunt to umieć komunikować się w związku i wtedy bycie singlem nie ma plusów o których piszesz.
  • Odpowiedz
@klaudxx bo nie możesz sobie kupić czego chcesz, a partner zapłaci? I w drugą stronę tak samo.
Zabieram ja do jubilera i sobie wybiera co chce.
Sama chce błyskotki. No to sobie kupuje.

Ja oczekuję czegoś znacznie cenniejszego. Twojego czasu. Jako prezent chcę godzinę twojego czasu tylko dla mnie.
  • Odpowiedz
@klaudxx: A ja tam nawet lubiłem jak kupowałem ex prezenty i ona się cieszyła :D Oczywiście ja też dostawałem, ale generalnie wiedzieliśmy nawzajem wcześniej co chcielibyśmy dostać, a przynajmniej były sugestie. Teraz już 3 święta kupuje sobie sam to co chce, ale jednak to już tak nie cieszy.
  • Odpowiedz
@klaudxx: Ja wiem, coraz więcej ludzi decyduje się na "każdy sam sobie kupuje prezent", bo szkoda pieniędzy na coś, co nie wiadomo czy się spodoba i czasu, żeby to coś znaleźć.
  • Odpowiedz
będąc kobietą dupcenie bez związku masz na wyciągnięcie ręki o dowolnej porze dnia i nocy. W tej kwestii akurat chłopy mają trudniej.

@shitman6: Do pewnego momentu, latka lecą. Tik-tak!
  • Odpowiedz
@klaudxx: przypadkiem wlazłem w ten tag... więc jak już tu jestem to... powiem tylko, że źle do tego podchodziliście.. każde z was powinno zrobić wishlistę 5-10 przedmiotów na cały rok i odpada
1) marnowanie czasu na wymyślanie i zastanawianie się,
2) kupujesz rzecz która faktycznie przyda się drugiej osobie i wiesz, że ona tego chce,
3) wciąż zachowujesz element niespodzianki..
4) nie ma biegania po sklepach bo możesz zamówić ile
  • Odpowiedz