Wpis z mikrobloga

@gbsh: Przypominam, że kredyt 2% wciąż obowiązuje i odpowiada za rekrodowe ceny mieszkań i dalsze ogromne zyski deweloperów i banków, jak również spore obciążenie dla budżetu państwa. Ciśniecie beki z deweloperów, że nie ma kredytu 0%. To jak by się śmiać z gościa, którego już nogi bolą od kopania nas po głowie, bo nie dostał obiecanego mu młotka.
  • Odpowiedz
@gbsh: smiejcie sie wygra trzaskowski to kredyt 0% wleci jak kometa i na koncu beda sie smiac deweloperzy. Tego to nie zaboli prezesika bo co to dla niego utrzymac pustych pare blokow parę miesiecy na stratach ktore sobie wynagrodzi i tak.
  • Odpowiedz
Sam jestem drobnym deweloperem i tylko w tym roku wybudowałem i sprzedałem ponad 50 mieszkań i domów jednorodzinnych. Uważam, że prezes ma rację. Politycy są bardzo podli, że nie chcą uchwalić kredytu 0 procent. Po pierwsze obiecali to, a po drugie co im szkodzi dobro polskich rodzin? Przecież to dla dobra polskich rodzin, żeby mieli tani kredyt i kupowali mieszkania. Ja nawet nie patrzę na swój zysk. Ważne, żeby polskie rodziny miały
  • Odpowiedz
@gbsh: no tak, nie 17 000zł / metr kurnika wypchnął polskie rodziny z rynku tylko brak dosypania z kieszeni innych rodzin do jego interesu. Co za buta
  • Odpowiedz
  • 1
@gbsh Zaraz, zaraz... Czy to nie w Atalu na budowach pracowali Koreańczycy z północy 🇰🇵?

https://wykop.pl/wpis/77827147/mireczki-ogladam-sobie-dokument-o-korei-polnocnej-

@mickpl

@Tommy__ już wiesz jak się dorabia takich pieniędzy. Na pewno nie uczciwością.
@mickpl +481
Mireczki, oglądam sobie dokument o Korei Północnej i mówią, że jakiś deweloper w Polsce zatrudnia do budowy niewolników z Korei XD Ktoś rozpoznaje co to za inwestycja z kadru? Tak mnie ciekawi który to taki przedsiębiorczy.

https://youtu.be/hhYJcOIuVGA?t=1036

#nieruchomosci #koreapolnocna
  • Odpowiedz
@gbsh: ten biedny deweloper kupił kompleks w którym miałem biuro, wypowiedział umowę a potem zastraszył mnie armia prawników, abym poniósł koszty oczyszczenia kanalizacji. Nie dość, że musiałem zwolnić lokal w 3 miesiące to jeszcze musiałem dopłacić 2000 zł do czynszu, bo inaczej wydałbym 2 x tyle na prawników i bujanie się po sądach z biednym Panem Deweloperem. HA TFU
  • Odpowiedz
@gbsh: i ma racje. Powinna pójść jednoznaczna deklaracja że nie będzie żadnego programu. Tak ludzie czekają h. Wie na co. A normalnie by sobie kupili
  • Odpowiedz
@1624294678: Na pewno nie chodzi o zwykłe rodziny zwykłych ludzi, kto normalny płaci 15 tys. zł / m^2 apartamentu 18m, który pozwala oddawać się z pietyzmem sztuce defekacji oraz piec w kuchni a' la gourmet placki jednocześnie i to nie wychodząc z salonu.
  • Odpowiedz