Wpis z mikrobloga

@pysznewpierdalator: deweloperzy mieli takie marże, że powinni zbudować gigantyczny bufor. Jak się nie zabezpieczyli, licząc na niekończącą się pompę to niech zdychają. Podobno wyższe zarobki wynikają z ponoszonego ryzyka, więc jak się nie podoba to można iść na etat.
  • Odpowiedz
@gbsh: kto wierzy w obietnice polityków ten sam sobie szkodzi. W tym kraju to nawet dzieci wiedzą, że polityk kłamie. A nie wiedział tego taki wielki przedsiębiorca? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@gbsh: A może Zbysiu byście w tym Atalu skupili się na budowli solidnych i jakościowych mieszkań a nie najtańszego gówna po kosztach byle by tylko wysoka marża się zgadzała.
  • Odpowiedz
@gbsh: biedactwo, wprowadził do oferty kurniki a rząd nie dał na nie pieniędzy...

Mam pewien pomysł - może spróbuje je sprzedać komuś, kto będzie miał na nie pieniadze
  • Odpowiedz
@nikoafc86: no i czy tak powinno państwo wyglądać że Ty się masz domyślać i spekulować co się stanie?

Pamiętaj że to miecz obosieczny i tak jak mówimy że deweloper się mógł domyślić tak samo jak Twoja stara schorowana matka w 2030 będzie wymagała leczenia to będzie można powiedzieć że mogłeś się domyślić że NFZ pi3rdolnie bo w już w 2024 były ku temu przesłanki
  • Odpowiedz
@pysznewpierdalator ale się zesrałeś tu się ciśnie bekę z tego i tyle. W Polsce po prostu żeby coś osiągnąć musisz byc cwaniakiem złodziejem i kombinatorem inaczej zostaniesz robakiem ludzacym się że coś się zmieni. Każdy ma w------e na wspólne dobro liczy się własny interes. Jak moja mama będzie potrzebować leczenia to jej zapłacę bo mnie stać bo nie mieszkam w pl
  • Odpowiedz
wzieli kredyty żeby wybudować osiedla, bo mieli wizje kredytu 0% i Polak kupując mieszkania po zawyżonej cenie da zarobić więcej deweloperowi i podwójnie bankowi i wszystko na koszt podatnika. Zgroza
  • Odpowiedz
@gbsh: W sumie sprytne: trzymać deweloperów w szachu, żeby wypuszczali mieszkania w rynek, a potem je sprzedawali taniej. Bo jak nie wypuszczą, to po prostu zamrożą inwestycje i będą trzymać wysokie ceny niską podażą.
  • Odpowiedz