Aktywne Wpisy

tesknilam_ +23
Czy ktoś z was też miał może rosyjski jako obowiązkowy język w szkole? Mi ludzie nieraz mówili, że muszę być bardzo stara skoro uczyłam się grażdanki( ͡° ͜ʖ ͡°) #jezykiobce #szkola #pytanie
źródło: 362
Pobierz
El_Kamilos23 +15
Instytut Danych Z Pupy prosi o uzupełnienie ankiety w celu weryfikacji zamożności Wykopu. Dziękuję.
#finanse #nieruchomosci #ekonomia #ciekawostki #ankieta
#finanse #nieruchomosci #ekonomia #ciekawostki #ankieta
Ile masz oszczędności? (PLN)
- 0-1000 9.1% (183)
- 1000-5000 6.1% (123)
- 5000-15000 8.6% (173)
- 15000-30000 12.6% (254)
- 30000-100000 21.6% (435)
- Ponad 100000 32.3% (650)
- (Jestem na minusie:]) 9.7% (195)

![[AFERA] Deweloperzy chcą cenzurować internet i dziennikarzy](https://wykop.pl/cdn/c3397993/d1113a2c18e92ad20af1d155c7fbe9df50d4ffdf0ba1f55812bfbf45a4e78466,q80.jpg)

#pracait #programista15k #pracbaza #korposwiat #programowanie #nieruchomosci
Wg. was, czeka nas powrót pracy z biur, i oferty pracy w pełni zdalnej będą rzadkością?
Dlaczego pytam? Programista here, myślę nad zakupem domu na totalnym zadupiu (tak, znam wady i zalety bo pół życia tak mieszkałem), ale właśnie to mnie mocno martwi - kupić dom żeby się okazało za rok że trzeba jeździć 2h w jedną stronę codziennie do pracy, bym chyba na zasiłek poszedł albo do choroszczy. A domu nie sprzeda się tak łatwo jak mieszkania..
Może mamy tu jakiś HRowych świrów, którzy wiedzą i widzą jakieś trendy?
Bo wg. mnie, to ofert pracy zdalnej nie ubywa jakoś bardzo..
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
@mirko_anonim: już są rzadkością
Male firmy ze swoim produktem spokojnie beda dzialac full-remote ale bedzie duzo trudniej sie do nich zalapac (bo wieksza konkurencja chetnych na full remote).
Jakiś Java developer może mieć ciężko, gdzie Devops raczej nie będzie miał problemu ze zdalką.
Bo ja pracuje tak od 15 lat i na ilość ofert nie narzekałem nigdy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
1. Przed covidem koszt pracy seniora w warszawie/krk/wro był zauważalnie wyższy niż np w częstochowie czy opolu, więc firmy z opcją remote miały możliwości obniżenia kosztów pracy
2. Koszt infrastruktury biurowej, to są miliony złotych za projekty, wykończenia, utrzymanie, wynajem (mówimy o dobrym standarcie)
3. Firmy mają już mnóstwo zdalnych pracowników których nie da się zmusić na
@Saly: Tak jakby zagraniczne korpa za wielkiej wody nie wynajmowały piętra lub dwa w biurowcu.
Ja to widzę tak, jesteś specem w jakiejś dziedzinie, który działa pojedynczo z Polski, w sensie nie ma wielu osób z twojej firmy, działu co robi to co ty, lub podobną rzecz to dają full remote. Jak robisz coś
@wpiot: Korporacje i tak wynajmują biura, więc chcą je na siłę zapełnić. Tak samo z pensjami dla korporacji nie robi to takiej różnicy, chcą mieć kogoś 2,3 w biurze to mu zapłacą więcej, ale dać podwyżkę to już robią problemy, W każdym razie nie doszukiwałbym się logiki finansowej w korporacjach na chłopski rozum,