Aktywne Wpisy
Czy są jakieś fastfoody w Krakowie, które są czymś innym niż frytki, zapiekanka, kebab, pizza, kiełbaska z nyski i jest to coś z prostych składników bez masy chemikaliów - jak najmniej przetworzone. Coś co można zjeść na ulicy czyli też nie stołówka.
#krakow #jedzenie #kebab #pytaniedoeksperta
#pytanie
#krakow #jedzenie #kebab #pytaniedoeksperta
#pytanie

Panjanpan +44
Steam Hardware Announcement
#gry #steam #valve #steamdeck #vr #steamframe #steammachine #steamcontroller #pcmasterrace
#gry #steam #valve #steamdeck #vr #steamframe #steammachine #steamcontroller #pcmasterrace

Jak obudzić w dziewczynie ambicje zawodowe?
Problem podejrzewam, że przez wielu znany. Moja dziewczyna, z którą jesteśmy razem od 4 lat, nie posiada żadnych ambicji zawodowych. Lubi spędzać czas siedząc na tiktoku czy też oglądając seriale. Odkąd się znamy, pracowała tylko w pracach typu kawiarnia, McDonald, kino, jednak żadna z tych prac nie przypadła jej specjalnie do gustu. Jej wymagania to praca na niepełny etat i elastyczne godziny pracy, bo jak mówi, nie wyobraża sobie pracy na pełen etat.
Ostatnio poszła na studia, jednak głównym powodem pójścia nie jest chęć rozwoju, a ucieczka od „dorosłego życia”. Ciągle słyszę, że ma ochotę rzucić te studia, bo nie mają one sensu.
Jeżeli chodzi o mnie, to jestem po studiach, pracuje w branży finansowej, biorę udział w różnych szkoleniach i konferencjach, ponieważ chciałbym zwiększyć swoje kompetencje i aplikować na wyższe stanowiska. Jeżeli chodzi o czas wolny to zazwyczaj spędzamy go razem na jakimś wyjściu typu siłownia, basen lub wspólny wieczór przy filmie. Ewentualnie zgłębiam wiedzę w tematach, które ostatnio mnie zainteresowały (niekoniecznie związane z moim zawodem).
Kocham ją i chciałbym jej pomóc, tylko czasami zastanawiam się, czy nie patrzę na jej sytuację przez pryzmat swoich ambicji?
Może nie każdy czuje potrzebę rozwoju, a ja na siłę chciałbym jej narzucić pomoc, której ona w swojej ocenie nie potrzebuje?
A może jednak to ja mam rację i moja pomoc nie będzie czymś złym? Problem polega niestety na tym, że ja już nie wiem jak mam jej pomóc. Jak szukała pracy, bo chciała zmienić pracę w mcdonaldzie na coś ciekawszego, to podsyłałem jej różne oferty stanowisk umożliwiające rozwój, które mogłyby ją zainteresować, jednak zawsze kończyło się tym, że albo nie pasowały jej godziny pracy, albo i tak wybierała, pracę typowo dla studenta, jaką była praca w sklepie spożywczym.
#zwiazki #rozowepaski #praca
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: razzor91
Jedyna szansa to odrycie jakiegos talentu - wtedy sie rozkreci
Szczera prawda
@mirko_anonim: Ale co, na początku znajomości była ambitna i miała hobby, a potem nagle stała się taka, jak opisujesz?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
nie każdy musi mieć ambicje by zarabiać 50k miesięcznie i bycie doktorem w jakiejś dziedzinie, ale każdy powinien mieć ambicje zarabiania na swoje utrzymanie. jakbyście się rozstali, to gdzie pójdzie, skoro z jej pensji podejrzewam nie starczy jej na wynajęcie pokoju i opłacenie kosztów życia? chyba,