Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam pytanie do osób mieszkających w blokach czy tam apartamentach, w których ściany są grubości wieczka od jogurtu. Jak wygląda u Was spędzanie wolnego czasu w postaci oglądania filmu i czytania książek? Na przykład jesteście w pracy i macie w planach obejrzenie filmu, na który jesteście napaleni lub książki, a tu nagle tuż przed lub nawet trakcie sąsiad zaczyna stękać na kiblu, sąsiadka ubija schabowe albo dziecko z góry zaczyna trenować taniec. Jak sobie z tym radzicie? Nie wiem jak to otagować także przepraszam za spam.

#niebieskiepaski #rozowepaski #budownictwo #dom #mieszkanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: większość życia mieszkałam w różnych blokach, starych, nowych, super nowych i jedyne co słyszałam to jak się latem sąsiedzi bolcowali, ale to była taka impreza, że słyszało pół osiedla i nawet niektórzy klaskali stojąc na balkonach.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie wiem czy pytasz po prostu o mieszkanie w blokach czy jakichś specyficznych, bo w normalnym bloku standardowo jest cicho, od sąsiadów co najwyżej jakieś głuche hałasy czasami, takie same jak masz w domu od jakichś rur z wodą itp., po prostu nie jest tak jak się niektórym mieszkającym w domach wydaje że w blokach jest kilkudziesięcioosobowy cyrk, masz ciszę i prywatność
  • Odpowiedz
  • 13
@mirko_anonim wprowadzając się dostajemy broszurę blokowego savoir-vivre'u. Np. jak sąsiad kichnie na kibelku to trzeba krzyknąć "na zdrowie".
Co do filmów/tv to albo na słuchawkach (jak nie chcesz przeszkadzać) albo na kolumnach 7.1 na 110% mocy nominalnej zestawu (żeby sąsiad też mógł śledzić), nie ma opcji pośredniej.
Podłoga to też prosta sprawa, starasz się niczego nie upuścić, ale jak już coś Ci spadnie to masz 60 sekund grace period, w którym
  • Odpowiedz
Na przykład jesteście w pracy i macie w planach obejrzenie filmu, na który jesteście napaleni lub książki, a tu nagle tuż przed lub nawet trakcie sąsiad zaczyna stękać na kiblu, sąsiadka ubija schabowe albo dziecko z góry zaczyna trenować taniec.

@mirko_anonim: Pozdrawiam oskarka z przemieści, już wyjaśniam. Otóż te historie o tym, co słychać w blokach, to w dużej mierze bzdury wyssane z palca, opowiadane przez ludzi, którzy nigdy tam
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Mieszkam 10 lat w bloku, 2 piętro. Jedyne co w-----a to wiecznie ujadające kundle, całe lato na balkonach, teraz po mieszkaniach na każdy dzwonek czy tam domofon. Nic innego tu nie słychać, pod koniec lata jak się chłodniej wieczorami robi sąsiedzi częściej toczą metalowe kule po podłodze.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
szczery-kronikarz-43:

"na zdrowie

@Nushid: wiesz że zwracanie uwagi na przywary (zdrowotne zwłaszcza) innych osób w towarzystwie jest wybitnie anty savoir-vivre? Jest to wprost opisane w
  • Odpowiedz
U mnie nie ma problemu z oglądaniem tv albo czytaniem książki. Za wiele chyba się nie da zrobić, skoro słyszysz jak stękają na kiblu, to przecież nie wezwiesz policji bo sąsiedzi srają. Może ten pomysł ze słuchawkami wygłuszającymi.
  • Odpowiedz