Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #programista25k #pracbaza #java #pracait #kryzysit #korposwiat

4 obrazki w 32 godziny - 20k
byle szeregowa ksiegowo korpo mająca 25 lat i 2 lata stazu - 11k brutto UoP
dobije do 6-7 lat i będzie mieć 15k brutto jako seniorka - 10k na rękę
albo otworzy własny biznes i będzie ogarniać 1 fakturę dla CRUDiarza w 30 minut za 300zl, 10 faktur dziennie w 5 godzin dniówka 3000, 60k netto b2b

Dalej myślicie że w IT dobrze płacą?

Dalej myślicie, że średnia to 6000zł na rękę a mediana to 4800zł? Wyjdźcie na ulice swoich miast, popatrzcie na samochody i wyciągnijcie wnioski
nad__czlowiek - #programowanie #programista15k #programista25k #pracbaza #java #praca...

źródło: ROBOTA

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Boska_Klaudia: no właśnie dużo, młoda księgowa ma więcej niż młody programista xDDDDDD

od zawsze ludziom mówiłem, że takie HRki, księgowe, kadrowe zarabiają niewiele mniej niż programiści. W korporacjach każdy zarabia dużo stąd średnia zarobków dla 30-latków w takiej Warszawie czy Krakowie to 15k brutto / 10k na ręke
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: ale zdajesz sobie sprawę że praca księgowego nie wygląda tak, że sobie ogarnie 10 faktur dziennie przez 21 dni w miesiącu? Rozlicza wszystkich klientów pewnie mniej więcej od 10 dnia miesiąca do 20 dnia mieisąca (w zależności kiedy mu ktoś fakturki podeśle) i zazwyczaj nie ma 300 klientów, tylko taka realna ilość jaką może ogarnąć w tym krótkim czasie jest znacznie mniejsza. I pewnie jeśli ogarnia tylko JDG, a
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek a ja sie zgadzam. Dzis ta roznica znacznie zmalala. Zarobki w IT stoja i ciezko dla polskiej firmy powyzej 40k (wiekszosc ma 20) net wyciagnac natomiast do 15k dojsc dzis to nie problem
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: A glazurnik to ch*ja położy sobie płytkę na klej, coś tam przytnie i nagle 20k za robotę bierze a nawet nie musiał książki żadnej przeczytać i na studia iść.

Wyp*erdalać z takimi baitami xD
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: księgowa to fajny zawód o ile masz zdalna robotę, ale czasem można wpaść po uszy xD
Bo jak słyszę jak współlokatorka narzeka mamie, że ma 100zl brutto mniej od babki która w sumie c---a ogarnia i to tylko za staż pracy to xd
Tyle, że też mówiła, że tam jest powoli napływ fizjoterapeutów humanistów itp
  • Odpowiedz
od zawsze ludziom mówiłem, że takie HRki, księgowe, kadrowe zarabiają niewiele mniej niż programiści.

@nad__czlowiek: to p---------ś głupoty. Żona jest księgową i znam sporo księgowych z różnych firm i szukaliśmy kilkukrotnie pracy jej lepszej. Mimo kierowniczego stanowiska w stolicy i studiów podyplomowych, rocznych certyfikacji z trudnymi egzaminami zgarnia 3x do 4x mniej niż ja będący szeregowym programistą w amerykańskim korpo zdalnie.
  • Odpowiedz
- szeregowa księgowa co ma 2 lata expa (25 lat około) ma 11k brutto

- senior księgowa (30 lat około) ma 7 lat expa i 15k brutto czyli 10k na ręekę

@nad__czlowiek: hahaha bullshit. Widać że nie znasz stawek. Fantazja cię poniosła.

Miesięczne wynagrodzenie całkowite (mediana*) na tym stanowisku wynosi 6 290 PLN brutto. Co drugi księgowy otrzymuje pensję od 5 320 PLN do 7 530 PLN. 25% najgorzej wynagradzanych
maszfajnedonice - >- szeregowa księgowa co ma 2 lata expa (25 lat około) ma 11k brutt...

źródło: c666

Pobierz
  • Odpowiedz