W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
76 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji. 81 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji. 10 osób zmarło w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyło.
Czyli w trakcie wakacji w 86 wypadkach zginęło w sumie 91 osób.
W poprzednich latach statystyki po 18. dniu wakacji wyglądały następująco:
Rok temu (wakacje 2025): 2 wypadki / 2 ofiary śmiertelne w ciągu ostatniej doby - Link do wpisu. 80 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji 82 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji
2 lata temu (wakacje 2024): 6 wypadków / 6 ofiar śmiertelnych w ciągu ostatniej doby - Link do wpisu. 112 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji 118 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji
Ponadto z wczoraj: 443 zatrzymanych kierujących po spożyciu alkoholu - w ciągu ostatniej doby, co daje 5.289 zatrzymanych kierujących po spożyciu alkoholu - od początku wakacji
78 wypadków drogowych w ciągu ostatniej doby, co daje 1.217 wypadków drogowych od początku wakacji
83 rannych w wypadkach w ciągu ostatniej doby, co daje 1.403 rannych w wypadkach od początku wakacji
Utonięcia: 0 utonięć w ciągu ostatniej doby 45 utonięć od początku wakacji
Wypadki w kolejności według ruchu wskazówek zegara:
1. Pomorskie. Wypadek na ul. Zwycięstwa/Krzywoustego w Lęborku.Tutaj link. Starszy mężczyzna został śmiertelnie potrącony na przejściu dla pieszych w Lęborku. Z bardzo wstępnych ustaleń wynika, że 62-letni kierowca pojazdu ciężarowego z naczepą prawdopodobnie zatrzymał się przed przejściem dla pieszych, żeby przepuścić dwoje pieszych. W momencie kiedy ruszał na przejściu pojawił się 72-latek, który wpadł pod koła ciężarówki. Były prowadzone czynności reanimacyjne, ale mężczyzna poniósł śmierć
@Salido: Mazowieckie nadal liderem i sądzę, że nim pozostanie (ಠ‸ಠ) Jak dobrze liczę z okręgu warszawskiego jest 9 a z pozostałej części województwo 10 wypadków.
@Salido: Mapa wygląda tak samo jak w ubiegłych latach, tylko że lubuskie jeszcze się nie odpaliło. Generalnie wariacki styl jazdy pokrywa się z ilością wypadków.
1. Pomorskie. Wypadek na ul. Zwycięstwa/Krzywoustego w Lęborku. Tutaj link. Starszy mężczyzna został śmiertelnie potrącony na przejściu dla pieszych w Lęborku. Z bardzo wstępnych ustaleń wynika, że 62-letni kierowca pojazdu ciężarowego z naczepą prawdopodobnie zatrzymał się przed przejściem dla pieszych, żeby przepuścić dwoje pieszych. W momencie kiedy ruszał na przejściu pojawił się 72-latek, który wpadł pod koła ciężarówki. Były prowadzone czynności reanimacyjne, ale mężczyzna poniósł śmierć na miejscu.
Co do sytuacji numer 1, pamiętajcie Panowie i Panie zawsze przechodzimy metr, półtora przed kabiną ciągnika siodłowego. Jest martwe pole. Niby kierowca ma przednie lusterko ale nie zawsze wszystko widać. Po co kusić los.
Lusterko bardzo pomaga. Ja mam odruch taki że zawsze przy ruszaniu patrzę na panoramę z przodu nie tylko na pasach. Teraz jeżdżę nową Scanią i mam dodatkowo czujniki martwego pola. Mimo to są sytuacje gdzie nastąpi zbieg okoliczności nie pozwalający na ogarnięcie wszystkich danych i zmiennych które musisz przetworzyć. Na filmiku widać że pomimo lusterka mało brakowalo. Filmik jest mój. Tym razem się
typu " ciężarówka uderzyła w samochód osobowy na skrzyżowaniu. Nie żyje jedna/dwie/trzy osoby" a po wejściu w artykuł można przeczytać że osobówka wyjechała z drogi podporządkowanej pod samochód ciężarowy.
@agiller: To proste, jakbyś to napisał odwrotnie, to by się tak nie klikało ¯\(ツ)/¯
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
76 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
81 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
10 osób zmarło w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyło.
Czyli w trakcie wakacji w 86 wypadkach zginęło w sumie 91 osób.
W poprzednich latach statystyki po 18. dniu wakacji wyglądały następująco:
Rok temu (wakacje 2025):
2 wypadki / 2 ofiary śmiertelne w ciągu ostatniej doby - Link do wpisu.
80 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji
82 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji
2 lata temu (wakacje 2024):
6 wypadków / 6 ofiar śmiertelnych w ciągu ostatniej doby - Link do wpisu.
112 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji
118 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji
Ponadto z wczoraj:
443 zatrzymanych kierujących po spożyciu alkoholu - w ciągu ostatniej doby, co daje
5.289 zatrzymanych kierujących po spożyciu alkoholu - od początku wakacji
78 wypadków drogowych w ciągu ostatniej doby, co daje
1.217 wypadków drogowych od początku wakacji
83 rannych w wypadkach w ciągu ostatniej doby, co daje
1.403 rannych w wypadkach od początku wakacji
Utonięcia:
0 utonięć w ciągu ostatniej doby
45 utonięć od początku wakacji
UWAŻAJCIE NA SIEBIE!
i na debili na drodze
źródło mapy
interaktywna mapa
DLACZEGO MAPA PODZIELONA JEST W TEN SPOSÓB
źródło dodatkowych statystyk
źródło statystyk o utonięciach
-------
Jeżeli podoba Ci się to co robię, to możesz postawić mi wirtualną kawę.
buycoffee.to/salido Dziękuję!
#smiertelnewypadki
źródło: 1-479086-9
Pobierz1. Pomorskie. Wypadek na ul. Zwycięstwa/Krzywoustego w Lęborku. Tutaj link. Starszy mężczyzna został śmiertelnie potrącony na przejściu dla pieszych w Lęborku. Z bardzo wstępnych ustaleń wynika, że 62-letni kierowca pojazdu ciężarowego z naczepą prawdopodobnie zatrzymał się przed przejściem dla pieszych, żeby przepuścić dwoje pieszych. W momencie kiedy ruszał na przejściu pojawił się 72-latek, który wpadł pod koła ciężarówki. Były prowadzone czynności reanimacyjne, ale mężczyzna poniósł śmierć
źródło: FB_IMG_1784039089364
PobierzWypadki - łącznie 76 po 18. dniu wakacji
• W. mazowieckie 19
• W. wielkopolskie 9
https://polskieradio24.pl/polska/tragiczny-wypadek-nastolatek-jechal-na-hulajnodze-potracil-go-radiowoz
@DEMONzSZAFY: Dzisiaj zginął jeden 16-latek na hulajnodze elektrycznej, więc pewnie jutro będzie na mapie.
@Salido: Kto
Lusterko bardzo pomaga. Ja mam odruch taki że zawsze przy ruszaniu patrzę na panoramę z przodu nie tylko na pasach. Teraz jeżdżę nową Scanią i mam dodatkowo czujniki martwego pola. Mimo to są sytuacje gdzie nastąpi zbieg okoliczności nie pozwalający na ogarnięcie wszystkich danych i zmiennych które musisz przetworzyć. Na filmiku widać że pomimo lusterka mało brakowalo. Filmik jest mój. Tym razem się
@agiller: To proste, jakbyś to napisał odwrotnie, to by się tak nie klikało ¯\(ツ)/¯