Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#pracait #programowanie #programista15k #programista25k

Pytanie do wykopków. 3+ letni exp w testach auto. Zarobki bardzo dobre. Natomiast widzę, że się nie rozwijam i przez to szybko się nudzę w pracy. Macie jakieś rady, aby móc dalej tkwić w IT bez ciągłej myśli braku motywacji? Wcześniej działała na mnie myśli, że przejdę na programistę, ale im dłużej jestem w testach, to tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że jak przejdę to zarobki spadną o 70%, bo najpewniej zostałbym juniorem.
Ps. Nie jestem typem zajawkowicza co poszedł do IT, bo uwielbiał programować.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: A to tester automatyczny nie pisze testów? Nie mysl o tym jak zmiana siedzenia w samochodzie tylko rośnij tak żeby w rezultacie być tak dużym że usiadziesz na dwóch:) i możesz osbie wybierac na którym bardziej. Staraj się brać rzeczy które wykraczają po za Twoja specjalizację, w kierunku w którym chesz się rozwijać. Np możesz zoferowac że napiszesz testy jednostkowe( z chęcia ktoś to odda ;) )
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Wegrzynski co do tego długiego urlopu to może i dobry pomysł. Pracodawcę zmieniałem sukcesywnie i może to że co nowy pracodawca, to próbuje się pokazać z ciekawymi rozwiązaniami, powoduje że coraz szybciej się nudzę jak są przestoje w projekcie? Nie wiem, ale trzeba sprawdzić ten pomysł z urlopem, bo miałem podobną myśl niedawno. Dzięki.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz