Aktywne Wpisy

krystian-stepaniak +182
Ja p------ę one mają ego wielkości galaktyki xD
#p0lka #tinder #logokarozowychpaskow #blackpill #redpill
#p0lka #tinder #logokarozowychpaskow #blackpill #redpill
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
NarciarzFarciarz +133
Czas na ostatni wpis z mojej serii #emigracja w #kanada
POWRÓT DO POLSKI PO DWÓCH LATACH W KANADZIE
Wyjeżdżając do Kanady mieliśmy plan zostać tam na stałe lub w najgorszym wypadku- przepracować 5 lat i wrócić do Polski z wielkimi oszczędnościami. Wytrzymaliśmy prawie dwa lata. Kanada nas zmieliła i wypluła.
WPIS
POWRÓT DO POLSKI PO DWÓCH LATACH W KANADZIE
Wyjeżdżając do Kanady mieliśmy plan zostać tam na stałe lub w najgorszym wypadku- przepracować 5 lat i wrócić do Polski z wielkimi oszczędnościami. Wytrzymaliśmy prawie dwa lata. Kanada nas zmieliła i wypluła.
WPIS
źródło: 20250713_192451
Pobierz

W każdym razie, nawet nie chodziłoby mi o to, aby czytać każdą informację ze źródła każdej strony (może na pierwszy sposób) - tylko może jakoś zrobić program, który kazałby komputerowi patrzeć w określone miejsce na stronie, rozpoznał co tam pisze, przekonwertował dane do excela.
Chciałbym to zrobić na dwa sposoby, ten drugi, wizualny w ogóle nie wiem jak zacząć. Jak mógłbym to zrobić?
Jeśli chodzi o pierwszy sposób, zapytałem chatagpt, no i do VCS, kazał mi wkleić coś takiego. Zainstalowałem bibliotekę soup w cmd pipem.
Uruchomiony skrypt (z wpisaną poprawną nazwą profilu filmweb), nie generuje nic do zapisanego pliku .csv - więc pewnie chodzi o to że identyfikatory ze strony nie są dobrze ściągnięte. Jak klikając na nazwę filmu na filmwebie, mogę po "zbadaj element" zobaczyć które parametry należy wpisać do skryptu aby dane się zaciągnęły?
#pytanie #programowanie #python #filmweb #webscraping #webdev
źródło: obraz_2024-10-18_224638301
PobierzAle to i tak bez znaczenia. W końcu i tak z kodu trzeba wyciągnąć potrzebne informacje.
Czy mógłbyś zerknąć na post jeden nad Twoim i może zobaczyć czy wiedziałbyś jak wyciągnąć te dwie wartości? Albo nawet i sam link będzie ok. Sam link.
Czyli na tej stronie ocen, dynamicznie doczytują się te klasy każdego rekordu kolejnego wraz
@interpenetrate: Da się. Da się wyciagnąć tekst z każdego elementu
██░███░░░░██░████████░██████░░░██████░░
██░████░░░██░░░░██░░░░██░░░██░██░░░░██░
██░██░██░░██░░░░██░░░░██████░░██░░░░██░
██░██░░██░██░░░░██░░░░██░░░██░██░░░░██░
Może najpierw: ale ja nie uczę się selenium, nawet nie wiem co to jest. Beautifulsoupa (jeśłi chodzi o to że używam tej biblioteki w kodzie) wygenerował mi gpt.
Pycharm nie
Odpowiem anegdotą.
Jest w IT coś takiego, jak metoda gumowej kaczki. Obecnie już nie tylko w IT. Polega to na tym, że jak nie wiesz dlaczego Twój kod nie działa, to bierzesz sobie gumową kaczuszkę i próbujesz jej wyjasnić po kolei o co w tym kodzie chodzi.
Polega to na tym, że jak próbujesz coś łopatologicznie wyjasnić komuś, to łatwiej Ci jest znaleźć błąd w Twoim
Ogarnij sobie podstawy z tego linku co tam wyżej jest, w którym mirek linkowal