Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dlaczego siłownia na mnie tak działa?

Jak wieczorem myślę o treningu w dniu następnym to normalnie mam motylki w brzuchu. Czuję się jak wtedy gdy miałem 13 lat i kopałem w piłkę w lokalnym klubie i mieliśy 3 treningi tygodniowo i przed każdym treningiem miałem takie uczucie podniecenia i wyjątkowości.

Jak po wyjściu z szatni wchodzę na salę treningową to czuję się jakbym wchodził na stadion w dniu meczu. Właśnie zacznają się najlepsze 2 godziny mojego dnia i przeniosę się do świata w którym jestem szczęśliwy.

Jak trenuję to czuję się cudownie, każda kolejna seria, kolejne ćwiczenie coraz bardziej mnie nakręca i poziom szczęścia rośnie wykładniczo.

Po treningu czuję taki wewnętrzny spokój. Nawet jak mam bardzo trudny czas w życiu, nawet jak za godzinę znowu wróci szarość i problemy dnia codziennego to ta godzina po treningu, ten stan spokoju psychicznego i spełnienia jest niesamowity,

Trenuję już 15 lat, fizycznie nie ciągiem bo wiadomo że różnie ze zdrowiem bywało, ale psychicznie/mentalnie bez dnia przerwy. Mam wrażenie że moje ciało, mój organizm, moja psychika została stworzona do trenowania na siłowni. Ten sport, ta forma wysiłku, ten rodzaj oddziaływania na ciało działa na mnie idealnie.

SIłownia to moja miłość, mój prawdziwy dom. Nawet jeśli poznam kobietę w której się zakocham i potem będę miał dzieci to siłownia zawsze pozostanie moją miłością, moim prywatym światem w którym dorastałem, w którym kształtowała się moja psychika, moje życie, w którym przeżyłem mnóstwo cudownych ale też ciężkich chwil. Zaryzykuję nawet stwierdzenie, że już nic nigdy nie wpłynie na moje człowieczeństwo w takim stopniu w jaki zrobiła to siłownia.

#silownia #mirkokoksy #mikrokoksy #szczescie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:

Właśnie zacznają się najlepsze 2 godziny mojego dnia i przeniosę się do świata w którym jestem szczęśliwy.

Z jednej strony fajnie, że masz zajawkę która daje Ci tyle frajdy, a z drugiej brzmi to juz trochę jak uzależnienie sie i deficyty fajnych bodźców w innych sferach życiowych
  • Odpowiedz