Aktywne Wpisy

mirko_anonim +714
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

kurylak +9
Czuję wypalenie zawodowe. Praca od 6:00 do „16-17”, ale po pracy trzeba być pod telefonem i pilnować i koordynować, czyli tak naprawdę pracuje do 20-22…
Oprócz tego częste pretensje. Pracuje w logistyce, zleceń przyjmują więcej niż jest to realne do wykonania i teksty kolega coś pokombinuje, coś wymyśli. Postaramy się…
Nie jest to fizyczne możliwe do wykonania. Zgłaszałem miesiąc temu, że planuje odejść. Obietnice, że będzie lepiej, że znajdą zastępstwo.
Nic
Oprócz tego częste pretensje. Pracuje w logistyce, zleceń przyjmują więcej niż jest to realne do wykonania i teksty kolega coś pokombinuje, coś wymyśli. Postaramy się…
Nie jest to fizyczne możliwe do wykonania. Zgłaszałem miesiąc temu, że planuje odejść. Obietnice, że będzie lepiej, że znajdą zastępstwo.
Nic

@GandalfThePro: auto z przeciwka mogło jechać prawym pasem ale wybrało inaczej ( ͡º ͜ʖ͡º)
A pieszy uratowany, ale lekko dupką białego auta oberwał tak dla zasady xD
BTW, to białe to przypadkiem nie tesla? Wtedy być może to nawet był autonomiczny manewr... tylko dobre pytanie - co powinien zdecydować autonomiczny samochód w tej sytuacji? Hamowanie
Zobacz tu: https://www.moralmachine.net/
@Jakies_takie_nie_wiem: Od strony przepisów, winy nie ponosi nikt, chyba że udowodnisz, że pieszy nie wywalił się przypadkowo.
Ale odpowiedzialny jest kierowca białego auta, i z jego ubezpieczenia pójdzie, bo to jego bezpośrednie działanie spowodowało wypadek, bo przecież mógł tylko hamować bez zmiany pasa i rozjechać pieszego.
Za to ubezpieczalnia białego, może próbować dochodzić regresu od pieszego.
@lukaszw_: oczywiście że winę ponosi pieszy, bo wtargnął na jezdnię i wymusił tym manewr ratujący życie u kierowcy białego samochodu. Nie ma znaczenia czy zrobił to umyślnie czy nie.
@enron: on się przewrócił, przyczyna nieznana, mógł zostać popchnięty, przestraszony, dostać udaru
Czy to można nazwać wtargnięciem? Chyba nie