Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Co zrobić. Spotykam się z chłopakiem. Trwa to dwa-trzy miesiące. Ma problemy. Dużo. Głównie psychicznych w swojej głowie, sam ze sobą. Nie leczy się, choć przekonuje go by zaczął.

Jak jest dobrze, to jest naprawdę super. Motylki w brzuchu, świetnie spędzamy czas, ideał.

Jak jest źle, izolacja, gra całymi dniami, nie rozmawiamy. Dramat i dużo płaczu.

Śmieszne, bo wtedy kiedy mnie odpycha to ciągnie mnie do niego najbardziej, myślę że mogę go zmienić, że będzie dobrze. Później przychodzi okres gdy jest dobrze iiiiiii znowu dołek. Psychicznie już sama nie daje rady

Jak się uwolnić z takiego limbo? Czy bylibyście z osobą która tak się zachowuje? To mój pierwszy taki związek, czuję że z jednej strony bardzo zaniżyłam standardy w tym związku, a z drugiej daje mi chwilę szczęścia

#depresja #zwiazki #logikarozowychpaskow #pomocy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Jestem takim typem właśnie. Zakładając że chłop jest tak uparty i niechętny do zmian jak ja, to masz tylko 2 opcje. Albo się rozejść, albo zaakceptować go jakim jest i samemu se znaleźć hobby na czas kiedy on jest pochłonięty grami. Inaczej będzie to tylko wzajemne granie se na nerwach.
  • Odpowiedz
  • 24
@mirko_anonim S--------ć byle dalej.
Nie zmienisz go na siłę, on sam musi chcieć się zmienić, a nawet wtedy jest to bardzo trudne. Dla ciebie się nie zmieni i tak.
Jak po dwóch miesiącach ci to tak rozwala psychikę to pomyśl co będzie za rok, albo dwa takiego życia.
I samej też się udać do specjalisty, bo chęć zbawiania kogoś, kto ewidentnie tego nie chce i nie widzi problemu, to jest średnio
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Ty go nie zmienisz. On sam może chcieć się zmienić pod Twoim wpływem, ale to on sam musi to chcieć. Jesli jednak się nie leczy, izoluje się i wprowadza Cię w dołek psychiczny i to w ledwo 2-3 miesiące to Cię zasmucę, ale gdy minie okres zauroczenia który potrafi trwać do około 2 lat (czasem czar pryska wcześniej) to później będzie tylko gorzej. Jesli teraz coś Cię smuci to później
  • Odpowiedz
Jak jest źle, izolacja, gra całymi dniami, nie rozmawiamy. Dramat i dużo płaczu.

@mirko_anonim: Czekaj, to jakoś się kłócicie, czy on po prostu sobie gra w gierki i jara blanty, a ty się wkurzasz, że się nie odzywa?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim spotykałem się kiedyś z taką dziewczyna co robiła mi tak samo jak ten koleś Tobie. Sama nie wiedziała czego chce bawiła się mną trwało to 9 miesięcy i miałem tego dość. Wydaje mi się że nabawiłem sie depresji przez nią, tylko z tym że jak ona się robiła dla mnie zamknięta to mnie to nie pociągało a wręcz odpychało i pewnie trwało by to zdecydowanie krócej gdyby nie moi znajomi
  • Odpowiedz
Jak się uwolnić z takiego limbo?

@mirko_anonim: ewakuować się.

To mój pierwszy taki związek, czuję że z jednej strony bardzo zaniżyłam standardy w tym związku, a z drugiej daje mi chwilę szczęścia

Za pierwszym razem wierzysz, że możesz człowieka naprawić, pomóc mu, że to przecież "tylko teraz", ale "jak znikną problemy to na pewno będzie lepiej". Nie będzie. Widzisz jak sobie z tymi problemami radzi, a raczej nie radzi i
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Tak, byłam kilka lat w związku z takim chłopakiem. Skończyło się u mnie załamaniem psychicznym. Weź pod uwagę, że na końcu może ci oświadczy, że byliście tylko koleżeństwem, gdzie ty się w ten związek zaangażujesz. Dowiesz się, że wymyślasz i ogólnie to ty masz coś z głową i zły charakter. To taki typ, lubi jak jakakolwiek kobieta za nim płacze i biega, lubi jak poświęcasz mu uwagę, ale nie
  • Odpowiedz