Wpis z mikrobloga

@Hellicon w każdym aspekcie pracy sądu jest pewna liczba niezadowolonych osób z wyniku rozprawy, czasem słusznie, czasem nie. Nie zmienia to jednak nadal faktu, że mężczyźni w zdecydowanej większości dobrowolnie oddają opiekę nad dzieckiem matce, bo wolą płacić kilkaset złotych miesięcznie i mieć opiekę z glowy.
  • Odpowiedz
@Hellicon ile według ciebie przeciętna Polka od przeciętnego Polaka, który nie chce zajmować się dzieckiem bierze alimentów? 2 tysiące? Ja mam obraz z przestrzeni lat bezpośrednio od strony jednego sądu. Ty za to masz jakieś rodzynki wyczytane z internetow, gdzie jedna z drugą bierze po parę tysiecy i wydaje wszystko na salony piękności i uważasz, że tak to wszędzie wygląda.
Takie pojedyncze rodzynki są poczytne i zapadają w pamięć, ale tysięcy
  • Odpowiedz
@Akuzativ94 Typie przestań wymyślać, że mężczyźni nie chcą się opiekować dziećmi. Mam znajomych i widzę co się dzieje. Alimenty w polsce to po półtora koła standardowe przy zwykłych zarobkach. Już samo to że kobieta dostaje dziecko i pieniądze, a facet to może do końca życia na to tyrać i dziecka nie zobaczyć to skandal. Jak w tym kraju ma być normalnie z takimi kukoldami jak ty. Dzietność leci na leb ma
  • Odpowiedz
@Hellicon wiedziałem, że zaczniesz lecieć personalnie już po trzeciej wiadomości ( ͡º ͜ʖ͡º) mężczyźni zdecydowanie częściej zrzekają się opieki nad dzieckiem, w porównaniem do kobiet, to jest fakt niezaprzeczalny. Są oczywiście tacy, którzy chcą opieki naprzemiennej lub wyłącznej ale to mniejszość.

Jeżeli życie z alimentów to jest takie eldorado i są tak wysokie, dlaczego faceci nie chcą tych alimentów od kobiet i nie występują o prawo
  • Odpowiedz
@Lubielampki Nie ja się rzucam tylko typy co się pożenili i teraz racjonalizują sobie swój głupi wybór ( ͡º ͜ʖ͡º) Ja tylko piszę, że możesz mieć dokładnie to samo bez ślubu i żadnego argumentu wobec tego nie przeczytałem.
  • Odpowiedz