Aktywne Wpisy

Co byście chcieli dostać jako niebieskie paski.
Prezent na być do 500 zł dla 55 lvl. Bez motywów seksualnych, politycznych, alkoholowych, sportowo - adrenalinowych.Książka i perfumy odpadają bo trudno to spersonalizować. Wyjście do teatru kina itp odpadają bo wiem że nie zostanie to wykorzystane. Ciuch poza dodatkiem odpada.
Prezent na być do 500 zł dla 55 lvl. Bez motywów seksualnych, politycznych, alkoholowych, sportowo - adrenalinowych.Książka i perfumy odpadają bo trudno to spersonalizować. Wyjście do teatru kina itp odpadają bo wiem że nie zostanie to wykorzystane. Ciuch poza dodatkiem odpada.

Vermeerrr +9
Jaki film chcielibyście wymazać z pamięci i obejrzeć jeszcze raz?
#film #filmnawieczor #pytanie #pytaniedoeksperta
#film #filmnawieczor #pytanie #pytaniedoeksperta

#motoryzacja #prawojazdy #kiciopyta #pytanie #logikarozowychaskow
źródło: Zdjęcie WhatsApp 2024-10-07 o 14.07.57_1ced4683
PobierzPowiedz sobie moze na glos, co oznacza znak ktory Cie obowiązywał i czy nadal jest sie nad czym zastanawiać. W przypadku pierwszeństwa nie obowiązuje kto blizej, szybciej, dalej... Jesli masz ustąpić pierwszeństwa to masz ustąpić pierwszeństwa. Amen. Nawet gdybys byla polowa auta na pasie docelowym i chlop by Ci stuknął w tylna prawa lampe to Ty powodujesz kolizje.
Aczkolwiek szanuje chec refleksji.
@IksdeHeheh: xDDD
@Leotard00: miała, ale wymuszone, bo nie powinna wjeżdżać przed upewnieniem się, że ma pierwszeństwo przed pojazdem nr 3.
Sprawa mogłaby wyglądać inaczej, gdyby nr 3 dopiero dojeżdżał do skrzyżowania z większej odległości. Skoro zdążył upewnić się, że nic nie jedzie z lewej to raczej "był" już na skrzyżowaniu.
@monalisssa: Super, że się upewniasz w Internecie, ale chyba rzadko
@monalisssa: Nie wbił się, tylko pojechał zgodnie z pierwszeństwem. To że nr 1 może skręcić, bo ma wolne, to nie znaczy, że ty możesz. Stoisz tyle czasu, ustępując pierwszeństwa, aż wszystkie samochody jadące na wprost lub w prawo zjadą ze skrzyżowania. Jakby nr 3 jechał prosto to byś
@monalisssa: to jakis bait? pytasz o manewr ktory wykonuje miliony ludzi w polsce a opisujesz to jakby to jakas unikatowa sytuacja cie spotkała, eh znowu sie dałem złapać
@monalisssa ja tego nie napiszę, że bym cię żałował, bo bym cię skłamał. Nie lubię jak się ktoś ślimaczy przy ruszaniu, a z moich obserwacji wynika, że często ktoś siedzi i patrzy w telefon, zamiast obserwować drogę.
Pierwszeństwo ustala się przed skrzyżowaniem, a nie w trakcie jego pokonywania jakby co.
Dlatego jakbyś np. zawracała na skyrzowaniu tak jak narysowałem to
źródło: 1000028850
PobierzTo tak nie działa.
Nie zasada prawej ręki tylko Art. 25. ust. 1. PoRD.
O tej, która w tym przypadku nie ma zastosowania?
@monalisssa: To nie głosy tylko przepisy. Głosy to musisz słyszeć, skoro jak twierdzisz, prowadzisz 20 lat i się dopytujesz w sprawie, gdzie bezapelacyjnie i ewidentnie jest twoja wina.
@monalisssa: przynajmniej facet zna się na prawie drogowym