Wpis z mikrobloga

Poruszałam się pojazdem nr2. Ruszyliśmy jednocześnie z nr1. W tym czasie pojazd3 ruszył praktycznie równo za nr2 tak że w momencie jak miałam wjechać na pas drogi głównej, to on się tam znalazł. Na szczęście nic nie jechało z naprzeciwka i odczekałam na lewym pasie drogi głównej aż przejedzie dalej. Zaznaczam że nr3 stał za nr2 tylko jak on ruszył, to ten się wbił szybko na prawo. Byłam na wysokości tej "grubszej" pozycji jak on ruszył. Czyja wina przy wypadku?
#motoryzacja #prawojazdy #kiciopyta #pytanie #logikarozowychaskow
monalisssa - Poruszałam się pojazdem nr2. Ruszyliśmy jednocześnie z nr1.  W tym czasi...

źródło: Zdjęcie WhatsApp 2024-10-07 o 14.07.57_1ced4683

Pobierz
  • 85
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@monalisssa: człowiek uczy się całe życie - jeśli twoje błędy za kółkiem nie kończą się wypadkiem to trzeba się cieszyć i pobierać z nich naukę, a nie bać męża. A nauka mówi, że trzeba mieć oczy dookoła d--y i lepiej poczekać i się upewnić, że jest wolne - bo można nie zauważyć zaskakująco ogromnych rzeczy.
  • Odpowiedz
  • 1
@niegwynebleid:

człowiek uczy się całe życie - jeśli twoje błędy za kółkiem nie kończą się wypadkiem to trzeba się cieszyć i pobierać z nich naukę, a nie bać męża. A nauka mówi, że trzeba mieć oczy dookoła d--y i lepiej poczekać i się upewnić, że jest wolne - bo można nie zauważyć zaskakująco ogromnych rzeczy.

Jezdze od 20lat bezwypadkowo, a jezdze sporo. Ta sytuacja mnie zaskoczyła po prostu bo nie
  • Odpowiedz
  • 11
@WpiszSwojLogin no nie, 3 ma obowiazek wiechac na prawy jak jedzie z prawego( jesli droga ma 2 pasy w tym samym kierunku )
@monalisssa wina Twoja, zapamiętaj sobie to w taki sposob że skręcając w lewo ustępujesz wszystkim ( skrót myslowy, sa wyjatki) ale tak możesz to ogarnąc( jak już jesteś na skrzyżowaniu)

Edit
@WpiszSwojLogin a jednak chyba masz racje, nie ma nakazu "Przepisy nie mówią wprost, jaki pas
  • Odpowiedz
  • 0
no nie, 3 ma obowiazek wiechac na prawy jak jedzie z prawego( jesli droga ma 2 pasy w tym samym kierunku )

@xyz_xyz: Droga miała tylko 1 pas w danym kierunku, nr 3 wbił się w prawo jak tylko nr 1 ruszył równo ze mną. Przy 2 pasach nie dyskutowałabym w ogóle. Tutaj miałam małe obiekcje, bo ja już byłam na drodze głównej jak on się na ten prawy pas
monalisssa - >no nie, 3 ma obowiazek wiechac na prawy jak jedzie z prawego( jesli dro...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz