Wpis z mikrobloga

Poruszałam się pojazdem nr2. Ruszyliśmy jednocześnie z nr1. W tym czasie pojazd3 ruszył praktycznie równo za nr2 tak że w momencie jak miałam wjechać na pas drogi głównej, to on się tam znalazł. Na szczęście nic nie jechało z naprzeciwka i odczekałam na lewym pasie drogi głównej aż przejedzie dalej. Zaznaczam że nr3 stał za nr2 tylko jak on ruszył, to ten się wbił szybko na prawo. Byłam na wysokości tej "grubszej" pozycji jak on ruszył. Czyja wina przy wypadku?
#motoryzacja #prawojazdy #kiciopyta #pytanie #logikarozowychaskow
monalisssa - Poruszałam się pojazdem nr2. Ruszyliśmy jednocześnie z nr1.  W tym czasi...

źródło: Zdjęcie WhatsApp 2024-10-07 o 14.07.57_1ced4683

Pobierz
  • 85
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

yhm dobrze że szary kierowca będzie pamiętał numer z kodeksu. Siadłeś w Google wklepałeś i jesteś guru. Masz znać zasady a nie numery xd

@Stalionnn: nie, nie siadłem, po prostu znam przepisy.

Nie musi znać numeru artykułu, ale niech zna zasadę jednego z podstawowych przepisów i niech nie mówi nic o jakiejś "regule prawej dłoni" bo coś takiego nie istnieje tak naprawdę.
  • Odpowiedz
@Krupier: to gadasz bzdury , 99% instruktorów jazdy to powtarza, tylko Ty miałeś: słuchaj młody teraz stosujemy Art. 25 u 1 XD no chyba że jesteś policjantem to musiałeś to klepać na pamięć
  • Odpowiedz
@monalisssa: jeśli to pytanie jest na serio to idź do najbliższego wydziału ruchu i oddaj prawo jazdy jeśli je w ogóle masz bo to jest podstawa i bardzo prosta sytuacja...
  • Odpowiedz