Wpis z mikrobloga

Myśle nad autem do 40k zł, zależy mi na tym aby było dość młode (mam dosyć jeżdzenia gruzami powyżej 12 lat) co byście mi polecili?

Mam na oku KIA venga z rocznika 2017/2018 czy ktoś na te auto i mógłby napisać kilka słów o tym samochodzie

#kia #motoryzacja #samochody #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@simon-simonski: ja mam z polskiego salonu z pewnych rąk w TSI. Przebieg równe 100, zadbany. Ale 50k za 2014 rok, rejestracja końcem 2015.
300k w 3 lata to chyba jakiś flotowy xD
  • Odpowiedz
@magiol pytanie jakie masz potrzeby, jakbym jeździł trasy to bym wziął coś większego, starszego ale trochę bardziej premium żeby było cicho, jak do miasta to jakiegoś pomykacza w hybrydzie
  • Odpowiedz
@magiol: do czego to ma być samochód? miasto głównie czy trasa, ile osób będzie zazwyczaj jeździło nim? Czy ma mieć bagażnik duży czy nie jest to istotne? Czy ważne by miał próg załadunkowy czy lepiej żeby była płaska podłoga. Benzyna, gaz, diesel czy nie ważne? Czy spalanie jest ważne czy nieważne bo będziesz mało jeździł.
  • Odpowiedz
@magiol: jeździłem Vengą demówką jak pracowałem w salonie Kii. Szczerze, to mi się kompletnie nie podoba. Sprawiała wrażenie bardzo budżetowej. Fajny to był Ceed, Carens (Carensa uwielbiałem, ale to jest duże bydle), Optima, nawet Picanto było super jako miejska pierdziawka. Ale Venga była jakaś taka archaiczna.
  • Odpowiedz