Aktywne Wpisy

gerwazy-oko +156
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Ilahinefes +108
Zwodnicze czasy dla pajaców uwielbiających siedzieć na zderzaku. Jechałem wczoraj DK1 na odcinku Katowice-Bielsko. Ruch był dość spory, więc na lewym pasie zapiąłem tempomat na 120 km/h i jedziemy. Jak napisałem, ruch dość spory, więc jedziemy sznureczkiem kilkunastu samochodów, aktywny tempomat trzyma jakieś 100 km/h z drobnym plusem. No; ale oczywiście musiał się znaleźć jakiś narwaniec w Seacie, który musi, bo się udusi. Siedzi mi na dupie, gęba prawie na szybie, żyły

Mianowicie pojawiło mi się to rok temu w okolicach Bożego Narodzenia, poszedłem do dermatologa prywatnie i mi powiedziała, że to wyprsyk zimowy, dała maść sterydową i znikło. Odstawiłem maść i wróciło i tak sobie smarowałem tą maścią, znikało i odstawiałem i tak cały czas z nadzieją, że latem zniknie. Lato nastało i nie znikło, poszedłem do dermatologa już na nfz, nic się nie dowiedziałem i dostałem tylko maść belogent oraz zalecenie by stosować krem mediderm. Smarowałem i niby znikło ale odstawiłem i znowu wróciło i tak do z-------a
No i jest dzisiaj, mam dalej maść belogent ale nie mam nawet ochoty tego smarować bo tylko przestanę i wróci po dwóch dniach. Najlpesze że zauważyłem, że jak się kąpie to pod ciepłą wodą ta skóra się robi bardziej czerwona i nie znika po kąpieli tylko się utrzymuje kilka dni xd
Jak macie jakiegoś polecanego dermatologa na Śląsku, który zleci jakieś badania czy coś, a nie tylko da maść sterydową to chętnie odwiedzę bo już mam dość
Ewentualnie może ktoś ma jakiś pomysł
#dermatologia
źródło: temp_file3329146328415016046
PobierzPrzułu świerzy czosnek aż "przypali skórę.
Infekcje czasem trwają (wyłączając stan zapalny np. sterydem problem pozostaje, a infekcja obejmuje większe obszary organizmu), chyba że to od jakiegoś innego czynnika kontaktowego, np. chłodu.