Wpis z mikrobloga

@Ilahinefes no niestety ale nic tak nie frustruje Polaków na drodze jak jazda zgodnie z przepisami. Nawet na wykopie - opisałeś sytuację i już pierwszy @Pan_krecik się odpalił, że to Twoja wina bo jak pan śmie jechać tak jak przepisy nakazują
  • Odpowiedz
@Pan_krecik

Aktywny tempomat działa inaczej niż zwykły tempomat tj. Dostosowuje prędkość do jadącego auta przed Tobą. Po drugie, jeśli kogoś pouczasz to doczytaj czym się różni omijanie, wymijanie i wyprzedzanie
  • Odpowiedz
@Myszo sam żeś się odpalił...wykopkowy ekspercie.. pewnie nawet auta nie masz..

Po 1.
Gdzie we wpisie OPa jest napisane że na tym odcinku obowiązuje 120km/h?

Po
  • Odpowiedz
  • 941
@Pan_krecik: Literki poskładałeś, ale ze zrozumieniem już kiepsko? Napisałem wyraźnie, ze tempomat na 120, ale jadę grzecznie 100 z drobnym plusikiem i nie wierzgam, bo przede mną kilkanaście samochodów na pasie więc automat się dostosował?
Problem z takimi jak ty polega na tym, że nie rozumiecie jak świat wokół was działa. Nawet jak się wam to wyraźnie opisze.
  • Odpowiedz
@DziadLab

@Pan_krecik: ja mam prostą zasadę - jadę w górnym limicie prędkości? To w pompie mam frustratów za mną.

To jeszcze stosuj pozostałe przepisy ruchu drogowego i wszyscy będą szczęśliwi... A nie wybiórczo jak dotychczas.
  • Odpowiedz
@Ilahinefes, też mnie ostatnio front assist wziął znienacka. Dojeżdżałem jako drugi do skrzyżowania. Auto przede mną chciało skręcać w lewo. Zwolniliśmy i chciałem go minąć z prawej. W tym momencie FA uznał, że za szybko zbliżam się do przeszkody i jak mi nie szarpnie po heblach… Na szczęście gość za mną nie był z tych siedzących na dupie.
  • Odpowiedz
@Ilahinefes

Problem z takimi jak ty polega na tym, że nie rozumiecie jak świat wokół was działa. Nawet jak się wam to wyraźnie opisze.

Problem z takimi jak ty polega na tym samym co z prostakami którzy zapierniczają 200 km/h
  • Odpowiedz
@Pan_krecik: no to które stosuje wybiórczo przyjacielu? :)

A w tym czasie możesz też zastanowić się nad tym czym różni się wymijanie od wyprzedzania. Bo najwyraźniej tego to Cię nie nauczyli :)
  • Odpowiedz
@Ilahinefes: Ty myślisz ze zrobiłeś dobrze, a tymczasem durne auto mogło cie zabić. Wspaniałe sa te nowoczesne systemy. Kiedyś wjeżdżam na podwórko nowym Leonem a ten s-----l wyhamował do 0 bo bylo zbyt wysokie źdźbło trawy. Zakupy na podłodze, kawa rozlana. Cudowne technologie
  • Odpowiedz
@Ilahinefes: te k---a zabawki nazywające się aktywnym tempomatem to jedno z najgorszych gowien montowanych w nowych autach. Mam w dwóch i w obu to szarpnięcie/wyhamowanie jest tragicznie agresywne
  • Odpowiedz
@Pan_krecik: Jeśli OP napisał że ruch dość spory i na lewym pasie sznurek samochodów, to wnioskuję że te sznurek też nie jest na lewym bez powodu. Jeśli nie ma za nadto miejsca to dlaczego ma zjeżdżać, bo ktoś za nim dostał wścieklizny p---y bo nie może jechać szybciej? A może powinien zjechać między tiry bo typ chce być przed? A nawet jak mu zjedzie to tamten będzie miał wciąż sznurek
  • Odpowiedz