Aktywne Wpisy

NauczonyRoboty +183

Czemu to ostatnie pokolenie nie przykleja się przed domami polityków, bankierów czy celebrytów? Przecież utrudnianie już i tak trudnego życia przeciętnym zjadaczom chleba którzy o niczym nie decydują -jest bezsensowne.

@Oreczek_Maly: Ogólnie wyższe napięcie, to mniejsze straty energii na przesyle. No chyba, że Saszka zamknie obwód
@vankaszaner: Żartem tak, jak masz więcej żyć
Na poważnie to nie ma opcji żeby organizm przy takim prądzie nie był sfajczony od środka
Jakiś ratownik medyczny na szkoleniu mi mówił, że porażenie prądem zmiennym prowadzi do migotania przedsionków. Migotanie po porażeniu można zatrzymać jedynie kardiowersją elektryczną. Natomiast porażenie prądem stałym prowadzi do hemolizy. Nie piszę tutaj o porażeniach dużym woltażem. Prąd zmienny czuć jako mrowienie, prądu stałego nie czuć (podobno jako impuls "włączając się" i "wychodząc"
źródło: 7225897235_
Pobierz:( smutna sprawa
@asd1asd: poraził mnie prąd przemienny z sieci (był dziwny czasowy włącznik światła w łazience i pewnie miałem mokry palec, ułamek sekundy) to czułem takie wibracje od tych 50 Hz. Prąd (prawie) stały też poraził, od kondensatora w zasilaczu - czułem jako takie dziwne parzenie.
@djago: @vankaszaner @Supaplex sporo źródeł podaje, że śmiertelność przy
@agdybytak: iskra przeskoczyła a za nią reszta napięcia ;d
@BratBorat: Jebło typa prądem
źródło: pobrane (7)
Pobierz