Aktywne Wpisy
Metodzik +2397
Tak jak w poprzednim roku, tworzę nową listę do wołania w znaleziskach o darmowych grach od EPIC.
=======================================================================================================
🎮 Nowa lista wołania o darmowych grach od EPIC w 2025! 🎮
Chcesz być na bieżąco z darmowymi grami na #epic i nigdy nie przegapić nowej oferty?
=======================================================================================================
🎮 Nowa lista wołania o darmowych grach od EPIC w 2025! 🎮
Chcesz być na bieżąco z darmowymi grami na #epic i nigdy nie przegapić nowej oferty?
Czy istnieje jakakolwiek inwestycja z w miarę stałym zyskiem, przyjmijmy na to 1-1,5% w skali miesiąca?
Nie chodzi mi o wyciągnięcie z 10 tysięcy w ciągu roku nagle 200 czy coś, a szukam czegoś, gdzie mogę w--------ć pieniądze i wyciągać co miesiąc jakiś niewielki procent i zysk z tego mimo wszystko jednak będzie stały.
Najlepiej by było to dostępne w #revolut
#inwestujzwykopem #inwestycje #gielda
Nie chodzi mi o wyciągnięcie z 10 tysięcy w ciągu roku nagle 200 czy coś, a szukam czegoś, gdzie mogę w--------ć pieniądze i wyciągać co miesiąc jakiś niewielki procent i zysk z tego mimo wszystko jednak będzie stały.
Najlepiej by było to dostępne w #revolut
#inwestujzwykopem #inwestycje #gielda
Pamietam jak po studiach zatrudnilem sie w PwC SDC w Katowicach w dziale sprawozdan finansowych.
Boze co to byl za kołchoz xD
Przez cale 8h pracy zadania byly wiliczane co do minuty, jak ci zajelo dluzej niz wyliczyl zespol planowania no to pogarszalo to twoją ocenę i wdrazali program naprawczy.
Niby amerykanskie korpo, a tak realnie to oboz pracy, przynajmniej w tym dziale.
Pamiętam jak narzekalem na firmę, ze jest kołchozem a gosc z IT mi mowil, ze wcale nie, ze dobrze sie pracuje.
I wtedy postanowilem, ze pomimo ukonczonych Finansow i Rachunkowosci muszę za wszelką cenę wbic sie w IT.
Po co się meczyc i byc koniem pociagowym, sledzonym na kazdym kroku skoro mozna wejsc w IT i instalowac oprogramowanie sledzace innym - tak sobie pomyslalem i zrobilem całkowity zwrot zawodowy.
Czasem sobie wchodze na opinie o tym PwC i do teraz widze jak ludzie narzekaja na te same rzeczy, i tylko sie ciesze ze podjalem dobra decyzje.
P.S. zauwazylem, ze na goworku opinie sa usuwane wrecz na masowa skalę.
@chinski_pierozek: Ja tu nawet widzialem komentarze ze SSC to najlepsza praca w korpo.
Po moich doswiadczeniach slyszac cos takiego to sie lapie za glowe.
@NiebieskaPileczka: brytysz, not murrican!
Ale to standard w murzynowniach big4 (sdc u PwC, ASC w KPMG). Ale ja też twierdzę, że big4 to luz. Tak, jestem z it xD