Wpis z mikrobloga

• 776
@vieniasn: tak tak, to nigdy nie było aktualne - wy Linuksiarze zawsze tak gadacie XD a rok temu kolega zainstalował Linuxa na próbę to po 3 tygodniach w-----ł go w p---u, bo żeby zainstalować grę musiał szukać poradników i wpisywać komendy, podobnie było z winampem, a żeby znaleźć jakieś pliki na komputerze to już wymagało specjalistycznego wykształcenia XD
  • Odpowiedz
@StdPtr to przykro mi z powodu kolegi i mam nadzieję że mu się poprawi i wpisywanie nazwy pliku w wyszukiwarce już więcej nie będzie stanowiło problemu
  • Odpowiedz
@StdPtr: bo teraz główną odpowiedzią jest "hehe steamos" - zainstaluj system do grania, zamień komputer w konsolę, a i tak część gier nie będzie działać, ale za to programy żadne xD
  • Odpowiedz
@UczesanyPedryl: linux fajny jak ma sie ochote pobawić linuxem, wtedy sobie pobieram, wpisuje komendy, czuję się jak HAKIER BOŻY. Potem przychodzi któryś dzień z kolei, ja chcę na szybko sobie odpalić jakiś program, który muszę pobrać i niekoniecznie mam ochotę na bycie HAKIEREM BOZYM, i to jest dzień, w którym łatwiej podpiąć USB z obrazem Windowsa i zrobić reinstall, niż zainstalować tenże program na linuxie
  • Odpowiedz
@UczesanyPedryl: chyba pobierz installer, zainstaluj trojana (znowu google podrzuciło linki oszustów? Ehh) i jakieś dodatki do przeglądarki i dopiero po tym odpal program ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co do drugiego, to w zasadzie zrób to tak samo jak na smartfonie z androidem
  • Odpowiedz
a żeby znaleźć jakieś pliki na komputerze to już wymagało specjalistycznego wykształcenia XD

@StdPtr: uwaga podaje tajny sos

find ./ -name <regex>
  • Odpowiedz
a żeby znaleźć jakieś pliki na komputerze to już wymagało specjalistycznego wykształcenia XD

@StdPtr: Coś farmazonisz. Od kiedy wciśnięcie ctrl+f w menadżerze plików w Plasmie albo w Gnome wymaga doktoratu?
  • Odpowiedz
bo żeby zainstalować grę musiał szukać poradników i wpisywać komendy, podobnie było z winampem

@StdPtr: bo ta gra pewnie była pisana na windowsa, apki linuksowej też nie zainstalujesz na windowsie bez kombinowania..

chyba pobierz installer, zainstaluj trojana (znowu google podrzuciło linki oszustów? Ehh) i jakieś dodatki do przeglądarki i dopiero po tym odpal program ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Rustyyyy: nie zliczę ile razy ktoś
  • Odpowiedz