Mamy na pierwszy rzut wewnętrznych pracowników, z wewnętrznej rekru i pasywnych, który zgodzili się wziąć udział.
W skrócie: jest niemal tragicznie. Stanowisko mid/senior - większość cv ledwo podchodzi pod juniora. Jest kilku midów, ale nie bezpośrednio z data science. Ogrom butkampowiczów, osób z różnego zaplecza, tylko nie it i ai. Cv są często ewidentnie konwertowane jakimś llmem, tak, żeby praca jako grafik komputerowy wyglądała na analityka danych. W wykształceniu wrzucone jakieś kursy online trwające 3-4h i certy z tego. Ogrom osób, które nie ma żadnego doświadczenia z AI, a czasem nawet i z Pythonem, a jednocześnie startuje na stanowisko midowo-seniorskie.
Nie wiem, ile było cv, ale w miarę sensownych może 3-4. Każde raczej juniorskie. Żadnego prawdziwego mida ani seniora. Jutro pierwsza rozmowa. Myślę, że dość szybko wyjdzie to na zewnątrz, bo mam sugestie, że trzeba kandydata dobrze sprawdzić. Nie muszą zatrudniać na już. I nie chcą słabego, ściemniacza ani skoczka.
@biaukowe: a to zależy od danych, ale możesz nie wiem zapytać wzrost/zarobki/średnia wielkość kredytu. Wszystko zależne od od przykładu. No albo po prostu pytanie jakbyś zbadał jaki dane mają rozkład. Dopasowywanie rozkładów też powinno być w orężu analityka.
Czołem, w nawiązaniu do poprzedniego wpisu https://wykop.pl/wpis/78245323/programista15k-naukaprogramowania-sztucznaintelige
Mamy na pierwszy rzut wewnętrznych pracowników, z wewnętrznej rekru i pasywnych, który zgodzili się wziąć udział.
W skrócie:
jest niemal tragicznie. Stanowisko mid/senior - większość cv ledwo podchodzi pod juniora. Jest kilku midów, ale nie bezpośrednio z data science. Ogrom butkampowiczów, osób z różnego zaplecza, tylko nie it i ai. Cv są często ewidentnie konwertowane jakimś llmem, tak, żeby praca jako grafik komputerowy wyglądała na analityka danych. W wykształceniu wrzucone jakieś kursy online trwające 3-4h i certy z tego. Ogrom osób, które nie ma żadnego doświadczenia z AI, a czasem nawet i z Pythonem, a jednocześnie startuje na stanowisko midowo-seniorskie.
Nie wiem, ile było cv, ale w miarę sensownych może 3-4. Każde raczej juniorskie. Żadnego prawdziwego mida ani seniora. Jutro pierwsza rozmowa. Myślę, że dość szybko wyjdzie to na zewnątrz, bo mam sugestie, że trzeba kandydata dobrze sprawdzić. Nie muszą zatrudniać na już. I nie chcą słabego, ściemniacza ani skoczka.
Mam w najbliższym czasie rekrutować z 3 osoby do zespołu, pod projekt fintech. Nowe poc, wdrażanie i badania.
Podstawiłem warunek, że jak mam być ich tech leadem to sam chce iść zrekrutować. Raczej midzi, UOP. Dam