Wpis z mikrobloga

#programista15k #naukaprogramowania #sztucznainteligencja #it

Mam w najbliższym czasie rekrutować z 3 osoby do zespołu, pod projekt fintech. Nowe poc, wdrażanie i badania.

Podstawiłem warunek, że jak mam być ich tech leadem to sam chce iść zrekrutować. Raczej midzi, UOP. Dam wam info jak realnie wygląda rynek. Jak będę miał oferty to mogę też przesłać, gdyby ktoś chciał.
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wmja nie ma jeszcze klepniej oferty. Ale generalnie obecnie klasyczne ai na tt,scikit, karasie itd. Sporo nlp. Projekt będzie dotyczył trochę utrzymania tego i robienia poc oraz wdrażania llmow na Azure, więc można się sporo nauczyć.
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: z całej wypowiedzi musiałem większośc zgooglować i jedynie kojarze "karasie" bo widzialem Fanatyka i wiem ze jedzo gunwo. Ponadto przejrzałem twoich pare postów i widze że jesteś ponadnormatywny umysłowo, zazdroszczę i pozdrawiam
  • Odpowiedz
Jak będę miał oferty to mogę też przesłać, gdyby ktoś chciał.

@JamesJoyce: O to super, ja poproszę. Osobiście to miałem magisterkę z sieci neuronowych (użycie ich do kompresji obrazów), ale problem w tym że to było dawno (2005 rok). Teraz robię kurs IBM AI Fundamentals na Cursera, ale problem w tym, że skończę według planów za jakieś 2 miesiące...
  • Odpowiedz
  • 1
@krystian-laskowski1: Napisać model zgodnie z wytycznymi i pep8, tak być osiągał jak największą skuteczność (czy tam inną miarę). Zostali niemal wyłącznie ludzie biznesowi, typu Pm, który ostatni projekt miał w jakiejś javie, i który w życiu nie napisał linijki kodu.
  • Odpowiedz
  • 0
@krystian-laskowski1: niee, chyba się rozminęliśmy. Mnie chodzi o to, że aktualnie została tylko jedna osoba, która takie warunki spełnia. Cała reszta nawet tego nie spełnia. Rekrutacje na role będą miały całkiem inne wymagania.
  • Odpowiedz