Aktywne Wpisy
rodnekr +224
Elon Musk* w ostatnie 60 godzin:
- złapał rakietę o wysokości 70m, która kilkanaście sekund wcześniej leciała ku Ziemi z prędkością 1600km/h;
- zaprezentował pierwszy przeznaczony do masowej produkcji samochód autonomiczny (robotaxi) bez kierownicy;
- zaprezentował również autonomiczny bus dla 20 osób;
- zapowiedział uruchomienie przez Tesle usługi autonomicznej taksówki na 2025 (w USA);
- wpuścił między ludzi ~30 robotów humanoidalnych, które bez kabla, kierowane zdalnie przez pracowników firmy, chodziły, rozmawiały i obsługiwały gości na imprezie Tesli przez wiele godzin;
- złapał rakietę o wysokości 70m, która kilkanaście sekund wcześniej leciała ku Ziemi z prędkością 1600km/h;
- zaprezentował pierwszy przeznaczony do masowej produkcji samochód autonomiczny (robotaxi) bez kierownicy;
- zaprezentował również autonomiczny bus dla 20 osób;
- zapowiedział uruchomienie przez Tesle usługi autonomicznej taksówki na 2025 (w USA);
- wpuścił między ludzi ~30 robotów humanoidalnych, które bez kabla, kierowane zdalnie przez pracowników firmy, chodziły, rozmawiały i obsługiwały gości na imprezie Tesli przez wiele godzin;
#motoryzacja #samochody #prawo
@Zupa-jeza:
I tu powinna ci się zapalić lampka w głowie. SAMI siebie powinniśmy pilnować na nie czekać aż ktoś nam założy łańcuchy tłumacząc to tym że "Tak nie wolno".
Twoje tłumaczenie ograniczeń można przełożyć na każdy i to powtarzam KAŻDY aspekt naszego życia. Prawo powinno karać ludzi którzy łamią przepisy a
A Volvo są c-----e i nikogo te grzybowozy nie obchodzą, więc mogą sobie je nawet do 90kmh ograniczyć xD
Potrzebne ci do szczęścia 180+ km / h?
@Zupa-jeza: czyli po mieście na ograniczeniu do 50 można lecieć 140, a na autostradzie, która pomimo wiedzy teoretyków jest bezpiecznym miejscem do jazdy już ograniczenie do 180, bo odpowiedzialność stadna? xD
Jak jedziesz 100 i wjedziesz wymuszając pierwszeństwo przed jadącego przepisowe 140, to też luz. Niech sobie hamuje, nie musiał przecież wyprzedzać ten narwaniec. ( ͡°
1. Facet w ford galaxy jadący kontrapasem (buspas pod prąd) i ładujący się na czołówkę z autobusem tylko po to, żeby wyprzedzić auta jadące 70 na 70 ( tak też mnie telepało żeby wyprzedzić gościa przede mną żeby pojechać 79, ale ładowanie się na czołówkę z autobusem wydawało mi się głupim pomysłem. ) Na prawym fotelu kobieta, a na tylnej kanapie dwójka dzieciaków w fotelikach.
2. Dosłownie 600 metrów dalej zatrzymuje się na czerwonym świetle, przechodzi piesza i zaraz za nią przejeżdża rozpędzona skoda superb na czerwonym świetle - zero zawahania czy hamowania. Wjechał jak dzik w żołędzie.
Czy to koniec? Otóż nie.
3. Na trzypasmowym odcinku obwodnicy facet jadący środkowym pasem został prawie zepchnięty przez faceta jadącym prawym, który zaczął mu wjeżdżać dosłownie w środek samochodu ( martwe pole ), bo po co obrócić głowę i
A później o c--j zabiłem Ci rodzinę moimi dwoma tonami
Grilujecie ten temat do porzygu, a problem jest marginalny. I tak motoryzacja przez ue w ostatnich latach zostala udupiona, wiec dalibyśta se juz siana :)
btw nudne już się robią te wpisy o tym jak to polacy są mordercami za kółkiem, ile wam płacą za takie wysrywy?
Tymczasem:
Od początku roku zarejestrowano w Polsce blisko 70 tysięcy samochodów klasy premium, a liderem segmentu pozostaje Volvo XC60
https://www.wyborkierowcow.pl/sprzedaz-aut-klasy-premium-w-polsce-w-i-polroczu-2024-roku/
@tellet: lepiej z---------ć ludziom 90 pod oknami i przy podwórkach, niż zdjąc na chwilę noge z gazu i przejechać bezpiecznie przez wiochę, bo przecież można udaru ze złości dostać jadąc 50 po prostej drodze
Np osobna lini w której możesz jeździć 200 ale kosztuje to 30 000 miesięcznie. J w tedy masz jeden pas co możesz zasypiać 200 ale płacisz za jego utrzymanie w c--j. Jeśli przekroczysz prędkość na innych pasa to masz więzienie na 10 lat od strzała.
Myślę jak dać ludziom tego czego pragną bez narażania innych zamiast limitować wszystko. Pewnie jest wiele luk w tym myśleniu, ale przeszkadzają mi limitach np gotówki, bo żeby ludzie nie kradli i żeby nie
@Zupa-jeza: zależy jak patrzeć na koszty. Sama zmiana nic nie kosztuje bo i tak są elektroniczne kagańce chyba w każdym nowym aucie, nawet najbardziej sportowe bugatti będzie miało kaganiec. Na 420 czy 450, ale jednak ;)
tylko klient mając do wyboru dwa takie same auta z tym samym wyposażeniem, myślisz że wybierze to z kagańcem? Przecież ON na pewno nie będzie robił nic głupiego więc po
@Zupa-jeza: Od tego jest prawo. To ze mam nóz do krojenia miesa nie znaczy ze pojde kroic ludzi. To ze mam samochod, który pojedzie 200, nie oznacza ze bede nim jezdzil 200 po drodze, która na to nie pozwala i lamal przepisy. To ze mam sos ostry w lodowce, to nie