Wpis z mikrobloga

Marzy mi się Polska w której takie komentarze są wyśmiewane, a nie lajkowane. Całe nasze życie w stadzie polega na stawianiu sobie ograniczeń, żebyśmy się nie pozabijali i żeby to jakoś działało. C--j tam, że 2tys zginie, 10tys zostanie rannych i 100tys postronnych osób będzie miało traumy do końca życia. Prawo do mojego z--------u jest najważniejsze. Gdybyśmy wszyscy mieli taki mental to dalej byśmy siedzieli w pubie w oparach dymu i śmierdzieli z każdym wyjściem na miasto. Moi znajomi też wtedy krzyczeli WOLNOŚĆ HAŃBA, a teraz już nie pamiętają tylko się cieszą z normalności. Powiedzcie mi czemu ten mentalny Korwin tak już oficjalnie wyśmiewany tu na wykopie dalej siedzi mocno pod różnymi postaciami?

#motoryzacja #samochody #prawo
Zupa-jeza - Marzy mi się Polska w której takie komentarze są wyśmiewane, a nie lajkow...

źródło: IMG_9450

Pobierz
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Całe nasze życie w stadzie polega na stawianiu sobie ograniczeń, żebyśmy się nie pozabijali i żeby to jakoś działało.

@Zupa-jeza:

I tu powinna ci się zapalić lampka w głowie. SAMI siebie powinniśmy pilnować na nie czekać aż ktoś nam założy łańcuchy tłumacząc to tym że "Tak nie wolno".

Twoje tłumaczenie ograniczeń można przełożyć na każdy i to powtarzam KAŻDY aspekt naszego życia. Prawo powinno karać ludzi którzy łamią przepisy a
  • Odpowiedz
@Zupa-jeza dwóch się spektakularnie r-----------o na przestrzeni dwóch lat, a wykopkom jak zwykle odbija do granic i będą wylewać dziecko z kąpielą xD stare, znałem.
A Volvo są c-----e i nikogo te grzybowozy nie obchodzą, więc mogą sobie je nawet do 90kmh ograniczyć xD
  • Odpowiedz
@tellet nie umiesz czytać ze zrozumieniem, mowa jest o prędkościach znacznie wyższych niż największe dopuszczalne przez prawo, a Ty wyjeżdżasz z jakimiś 30 km / h. Wymyślasz sobie chochoła, żeby z nim polemizować.
Potrzebne ci do szczęścia 180+ km / h?
  • Odpowiedz
Marzy mi się Polska w której takie komentarze są wyśmiewane, a nie lajkowane

@Zupa-jeza: czyli po mieście na ograniczeniu do 50 można lecieć 140, a na autostradzie, która pomimo wiedzy teoretyków jest bezpiecznym miejscem do jazdy już ograniczenie do 180, bo odpowiedzialność stadna? xD

Jak jedziesz 100 i wjedziesz wymuszając pierwszeństwo przed jadącego przepisowe 140, to też luz. Niech sobie hamuje, nie musiał przecież wyprzedzać ten narwaniec. ( ͡°
  • Odpowiedz
@tellet: z tego co mi wiadomo, to w Polsce są drogi gdzie można jeździć 120 i 140, a także poza zabudowaniami 90. jak dorzucisz do tego te +10 km to IMO jest wystarczające, żeby jeździć komofortowo, dojechać z punktu a do b, no i żeby było bezpiecznie. nie widzę potrzeby, żeby trzeba było jeździć 150+ po publicznych drogach / przekraczać znacznie ustalone ograniczenia. jak ktoś ma taką potrzebę, to zawsze
  • Odpowiedz
@Zupa-jeza: mi się marzy Polska gdzie ludzie używają mózgu, a ameby nie potrafiące jeździć samochodem nie mają do tego uprawnień. Przykłady z dzisiaj:
1. Facet w ford galaxy jadący kontrapasem (buspas pod prąd) i ładujący się na czołówkę z autobusem tylko po to, żeby wyprzedzić auta jadące 70 na 70 ( tak też mnie telepało żeby wyprzedzić gościa przede mną żeby pojechać 79, ale ładowanie się na czołówkę z autobusem wydawało mi się głupim pomysłem. ) Na prawym fotelu kobieta, a na tylnej kanapie dwójka dzieciaków w fotelikach.
2. Dosłownie 600 metrów dalej zatrzymuje się na czerwonym świetle, przechodzi piesza i zaraz za nią przejeżdża rozpędzona skoda superb na czerwonym świetle - zero zawahania czy hamowania. Wjechał jak dzik w żołędzie.

Czy to koniec? Otóż nie.
3. Na trzypasmowym odcinku obwodnicy facet jadący środkowym pasem został prawie zepchnięty przez faceta jadącym prawym, który zaczął mu wjeżdżać dosłownie w środek samochodu ( martwe pole ), bo po co obrócić głowę i
  • Odpowiedz
@Zupa-jeza jest kilka groszy z większego spalanie tego złomu :-p ale fakt j---ć z-----------y "szybko ale bezpiecznie"
A później o c--j zabiłem Ci rodzinę moimi dwoma tonami
  • Odpowiedz
A mi się marzy świat bez takiego tępego lewactwa jak OP XD W tirach też są ograniczniki i co? Ludzie regularnie je obchodzą. Jak się tak boisz to najlepiej zostań w domu i nie wsiadaj w auto. Nie zapomnij jeszcze ubrać aluminiowego czepka, żeby przypadkiem fale 5g bardziej Ci tego lewackiego łba nie sponiewierały.
  • Odpowiedz
@Zupa-jeza: ile wedlug ciebie wypadków nie wydarzyloby sie gdyby wprowadzic takie ograniczenie? Bo mi z polski nie przychodzi zaden przyklad do glowy. Majtczak sie nie liczy, bo on to ograniczenie zdjalby tak samo jak to do 250, ktore mial.
Grilujecie ten temat do porzygu, a problem jest marginalny. I tak motoryzacja przez ue w ostatnich latach zostala udupiona, wiec dalibyśta se juz siana :)
  • Odpowiedz
@Zupa-jeza: Brawurowo, ja bym profilaktycznie ograniczył do 50 km/h bo jeszcze ktoś pociśnie te 180 km/h w mieście. A przed wyjazdem na autostradę wystarczyłoby złożyć stosowny wniosek z uzasadnieniem i prośbą o tymczasowe odblokowanie prędkości.

btw nudne już się robią te wpisy o tym jak to polacy są mordercami za kółkiem, ile wam płacą za takie wysrywy?
  • Odpowiedz
@qwenti: no, większość wypadków w Polsce jest spowodowana przez niedostosowanie prędkości do warunków, więc trochę się wydarza. Odwrócimy pytanie: co się stanie jeżeli wprowadzimy takie ograniczenie w kraju, gdzie nie ma dróg na których by się można poruszać z taką prędkością? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@tellet: ej, ale wiesz że ta liczba w czerwonym kółeczku to nie jest ile masz jechać, tylko ile maksymalnie możesz jechać, prawda? Uwielbiam takich cymbałów, co w czasie deszczu, albo we mgle MUSZĄ jechać 140 km/h bo są na AUTOSTRADZIE.
  • Odpowiedz
lepiej UDAWAĆ, że krajówka przechodząca przez wiochę nagle zamienia się w MIASTO...

@tellet: lepiej z---------ć ludziom 90 pod oknami i przy podwórkach, niż zdjąc na chwilę noge z gazu i przejechać bezpiecznie przez wiochę, bo przecież można udaru ze złości dostać jadąc 50 po prostej drodze
  • Odpowiedz
@Zupa-jeza: @Zupa-jeza @darek-jg nie żebym chciał walczyć z tym postem bo uważam że jeśli na autostradach będzie można jechać 180 i silniki będą miały 10 bieg w którym będą mega ekonomiczne przy ten prędkości, dodatkowo każdy będzie miał aktywny tempomat który będzie utrzymywał bezpieczną odległość, to bardzo bym chciał aby nasz e prawodawstwo nie szło w kierunku limitowania ale dostarczania potrze w bezpieczny sposób.

Np osobna lini w której możesz jeździć 200 ale kosztuje to 30 000 miesięcznie. J w tedy masz jeden pas co możesz zasypiać 200 ale płacisz za jego utrzymanie w c--j. Jeśli przekroczysz prędkość na innych pasa to masz więzienie na 10 lat od strzała.

Myślę jak dać ludziom tego czego pragną bez narażania innych zamiast limitować wszystko. Pewnie jest wiele luk w tym myśleniu, ale przeszkadzają mi limitach np gotówki, bo żeby ludzie nie kradli i żeby nie
  • Odpowiedz
  • 0
@assninja: oczywiście, że nie większość, ale w ramach oprogramowania na poziomie korporacyjnym firm motoryzacyjnych takie rozwiązanie kosztowałoby grosze, ale kilka osób by przeżyło więcej, może i kilkaset w skali roku dla całej Uni. Pytanie dlaczego ludzie których i tak nie stać na sportowe auto i tak walczą zaciekle o to żeby jeśli oni nie mogą to żeby chociaż Sebuś mogł ich r------ć na drodze.
  • Odpowiedz
takie rozwiązanie kosztowałoby grosze

@Zupa-jeza: zależy jak patrzeć na koszty. Sama zmiana nic nie kosztuje bo i tak są elektroniczne kagańce chyba w każdym nowym aucie, nawet najbardziej sportowe bugatti będzie miało kaganiec. Na 420 czy 450, ale jednak ;)

tylko klient mając do wyboru dwa takie same auta z tym samym wyposażeniem, myślisz że wybierze to z kagańcem? Przecież ON na pewno nie będzie robił nic głupiego więc po
  • Odpowiedz
Całe nasze życie w stadzie polega na stawianiu sobie ograniczeń, żebyśmy się nie pozabijali i żeby to jakoś działało

@Zupa-jeza: Od tego jest prawo. To ze mam nóz do krojenia miesa nie znaczy ze pojde kroic ludzi. To ze mam samochod, który pojedzie 200, nie oznacza ze bede nim jezdzil 200 po drodze, która na to nie pozwala i lamal przepisy. To ze mam sos ostry w lodowce, to nie
  • Odpowiedz