Aktywne Wpisy
brazowooka_eS +506
Wiem, że dla niektórych to totalna bezbecja, ale dla mnie filmy typu Naga B--ń, Szklanką po łapkach, Sciągany, Czy leci z Nami pilot? to mega filmy, na których miałam kiedyś totalny ubaw i nawet dzisiaj potrafią dalej mnie rozśmieszyć xD
Kagernak +204
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
- złapał rakietę o wysokości 70m, która kilkanaście sekund wcześniej leciała ku Ziemi z prędkością 1600km/h;
- zaprezentował pierwszy przeznaczony do masowej produkcji samochód autonomiczny (robotaxi) bez kierownicy;
- zaprezentował również autonomiczny bus dla 20 osób;
- zapowiedział uruchomienie przez Tesle usługi autonomicznej taksówki na 2025 (w USA);
- wpuścił między ludzi ~30 robotów humanoidalnych, które bez kabla, kierowane zdalnie przez pracowników firmy, chodziły, rozmawiały i obsługiwały gości na imprezie Tesli przez wiele godzin;
Co zabawne/smutne, Falcon 9, który wystartował w 2010 roku, dalej nie ma konkurencji. Dzisiaj SpaceX poczyniło wielki skok, aby wysłać go na emeryturę.
Europejska "konkurencja" planuje zacząć latać odpowiednikiem Falcona 9.... w 2030/32 roku.
#spacex #tesla #elonmusk #technologie #nauka #nasa #technologie
@rodnekr: po co nam rakiety jak mamy nieodrywalne nakrętki z którymi USA nie mają szans ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rodnekr:
Sam własnymi rękoma!
mamy też powszechną opiekę zdrowotną, rury wodociągowe bez domieszki ołowiu i mimo kryzysu w tym temacie raczej nie trzeba u nas z---------ć na dwa etaty, żeby opłacić kąt do spania. Ale spoko, USA wspaniałe bo multimiliarder z długą historią rządowego wsparcia (fani Elona jakoś dziwnie o tym
@loginnawykoppl: to co mówisz nie jest nieprawdą, ale
No tak było nie zmyślam xDDDDDDD
Nie nie, to nie elon musk, tylko jego inżynierowie opłacani z budżetu rządu USA (którego co dziwnie melon jednak bardzo nie lubi xD) pracujący pod presją i rozkazami dużego dziecka.
Masz poprawiłem, bo ten kretyn od w miesięcy nie robi nic poza zlizywaniem trumpowej i prorosyjskiej śmietany z ich kolanek na Xie xD
@RandyBobandy: Przygłup detected xD
@RandyBobandy: Faszystą, czyli w sumie kim i co takiego zrobił? To słowo już wydaje mi się kompletnie straciło na znaczeniu i nie wiem czy poważnie traktować takie oskarżenia jak co druga osoba publiczna jest faszystą, a piszę to jako osoba, której nie po drodze z big techami i Muskiem. Jak wybory we Francji wygrała koalicja Melenchona, której posłowie dosłownie