Aktywne Wpisy

sha128 0
dlaczego przesiedliście się z linuxa/windowsa na macos?
pytanie szczególnie do osób technicznych. Coraz częściej marzę o tym żeby komputer mi po prostu działał. Często chciałbym po prostu móc pracować na laptopie - a nie doprowadzać tego laptopa do stanu żeby nadawał się do pracy. O macbookach słyszałem tylko 2 rzeczy - że na nich wszystko działa i są drogie.
nie chodzi mi o takie błache powody dlaczego przeszliście na macos jak: jestem fanboyem, cała
pytanie szczególnie do osób technicznych. Coraz częściej marzę o tym żeby komputer mi po prostu działał. Często chciałbym po prostu móc pracować na laptopie - a nie doprowadzać tego laptopa do stanu żeby nadawał się do pracy. O macbookach słyszałem tylko 2 rzeczy - że na nich wszystko działa i są drogie.
nie chodzi mi o takie błache powody dlaczego przeszliście na macos jak: jestem fanboyem, cała
źródło: hq720
Pobierz
uncle_freddie +184

Mirasy, jeśli założę JDG z datą wsteczną, w jaki sposób zostaną wyliczone zaległe składki do ZUS-u? Czy mam szansę na uwzględnienie ulgi na start lub składek preferencyjnych? Ewentualnie, czy w sytuacji takiej jak moja olalibyście zakładanie JDG wstecz?
Background:
W lutym i marcu z reklam na YouTube na konto wpadło mi po 5k, ale nie założyłem wówczas JDG, ponieważ zauważyłem znaczny spadek wyświetleń i w kolejnych miesiącach dostawałem po kilka stów. Teraz jednak znowu coś zaskoczyło i za sierpień dostanę ponad 20k. Jeśli to ważne dodatkowo otrzymuję wynagrodzenie z tytułu umowy zlecenie, ale od niej nie są odprowadzane, żadne składki ponieważ wciąż się uczę.
#jdg #pracbaza #biznes #podatki #prawo #dzialalnoscgospodarcza
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim