Aktywne Wpisy
Ten_spod_piatego +453
Szczerze mówiąc, łudziłem się, że Polska zrobiła krok do przodu. Ale afera z KPO pokazała mi coś zupełnie innego — mentalnie spora część naszego społeczeństwa nadal tkwi na wschodzie.
Pracuję w dużej firmie. Wszystko działa legalnie — pełne ozusowanie, delegacje, faktury, umowy. Myślałem, że to już od dawna standard. Aż tu ostatnio stoję w kolejce do piekarni i widzę, jak kobieta czeka na koleżankę, która przynosi jej… kopertę z wypłatą. Nie „po cichu”,
Pracuję w dużej firmie. Wszystko działa legalnie — pełne ozusowanie, delegacje, faktury, umowy. Myślałem, że to już od dawna standard. Aż tu ostatnio stoję w kolejce do piekarni i widzę, jak kobieta czeka na koleżankę, która przynosi jej… kopertę z wypłatą. Nie „po cichu”,

Qersoui +202
Chciałbym wierzyć, że ta afera będzie gamechangerem i podejście Polaków do bogatych się zmieni, że wzrośnie świadomość klasowa i przedsiębiorcy stracą status bożków. Ale znając życie sprawa przycichnie i za miesiąc ludzie zarabiający minimalną dalej będą kłaść się rejtanem przed opodatkowaniem bogatych,
#kpo #antykapitalizm #januszebiznesu #januszex #kolchoz
#kpo #antykapitalizm #januszebiznesu #januszex #kolchoz

(。◕‿‿◕。)
Link do nowej społeczności: https://www.facebook.com/groups/grupahistmaga/
Dyskusje o historii w nowym miejscu! 🎙️ „Kiedyś to było – grupa dyskusyjna Histmaga” to przestrzeń stworzona dla wszystkich miłośników przeszłości. Jeśli chcesz być na bieżąco z nowinkami historycznymi i podzielić się swoją wiedzą, to miejsce jest dla Ciebie. Dołącz teraz!
„Kiedyś to było – grupa dyskusyjna Histmaga” to miejsce dla wszystkich, którzy chcą pogłębiać swoją wiedzę. Czekają tam na Ciebie gorące dyskusje, ekskluzywne treści i mnóstwo inspiracji! Dołącz teraz i poznaj ludzi, którzy podzielają Twoją pasję.
#historia #ciekawostkihistoryczne #histmag #ciekawostki #swiatnauki #liganauki #qualitycontent #starszezwoje #gruparatowaniapoziomu #ciekawostki #rozowaihistoria #polska #mikroreklama #mikroostatniejszansy #biografie #wiadomosci
źródło: Grupadyskusyjnamumiafbtlodopiramid
PobierzJeśli nie chcesz już być wołany/a — napisz komentarz z prośbą o usunięcie z listy!
Jeśli nie chcesz już być wołany/a — napisz komentarz z prośbą o usunięcie z listy!
@turysta89 @rafaU767 @Suchyzmombasu @xyz23 @omc_kowal @menelpijak
@dziewiczajajecznica @yamajin @AntyKRK @TankDriver @Aurezaliusz @Mortadelajestkluczem
Jeśli nie chcesz już być wołany/a — napisz komentarz z prośbą o usunięcie z listy!
@Trado @Eladraan @baszmar @Jogurt123 @hektor190 @BrajanuszCebula
@KrzysztofZimnoch @Kielek96 @typzoszczednosciami96