Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dlaczego #blackpill nie ma sensu? Bo bazuje na starych, nieprawdziwych lub przejaskrawionych założeniach.

1) Przekonanie o atrakcyjności vs wygląd sam w sobie - to social media i korporacje ustalają co jest atrakcyjne. W takiej Warszawie rzadziej widuje pary czarny-polka, a częściej Koreańczyk-polka. W ogóle przykład Koreańczyków świetnie pokazuje efekt marketingu i jak k-pop zmienił postrzeganie atrakcyjności, gdzie dla dużej grupy kobiet na świecie to delikatna uroda jest synonimem atrakcyjności a nie ostre rysy umięśnionego chada. Tak samo postrzeganie ludzi z zagranicy (nawet z biednych krajów) przez polki albo postrzeganie białych przez kobiety z trzeciego świata. Można być przeciętnym ale przekonanie o atrakcyjności (np. z zagranicy=lepszy) i presja social mediów, korporacji, presja tłumu (co aktualnie jest modne, uznawane za fajne, do czego inni wzdychają, co jest na topie).

2) Słowa vs czyny - każdy wykopek powie ci, że instagram to nie rzeczywistość i tam wszyscy udają. Jednak gdy jakaś tiktokerka powie, że facet ma zarabiać minimum 100k miesięcznie to prawda objawiona i tworzenie filozofii. Czym to się różni od gimbusów, którzy przy piwie debatują która aktorka p---o jest ładniejsza dla nich? gdzie i tak biorą sobie za laske przeciętną Martynke z klasy obok.

3) Mityczne chady - czyli jest panna jest z przeciętnym typem ale nagle pojawia się mityczny chad 9/10 i rzuca się na niego zostawiając wszystko niczym w filmie xD? Już pomijam fakt, że nigdy w życiu nie widziałem skrajnie atrakcyjnego gościa a co najwyżej przystojnych ale przekonanie, że laska zaangażowana w związek nagle rzuci wszystko bo gość jest kilka oczek wyżej to cope niesamowity i harlekiny dla przegrywów.

4) Subiektywne preferencje kobiet - kobiety mają różne preferencje i jedne szukają chłopów podobnych do jej ojca, inne odstrasza typowy badboy bo ma traume z podstawówki bo zerwał z nią chodzenie po tygodniu a jeszcze inne mają z tyłu głowy, że atrakcyjny = nie szuka stabilności i wykorzysta więc alert. Każdy jest inny i sam wygląd pewnie imponuje pijanym karynom IQ30 w klubie powiatowym.

#przemyslenia #zwiazki #relacje #tfwnogf #przegryw #tinder #badoo #niebieskiepaski #rozowepaski #hipergamia #redpill #bluepill

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dlaczego #blackpill nie ma sensu? Bo bazuje n...

źródło: hq720

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

gdzie dla dużej grupy kobiet na świecie to delikatna uroda jest synonimem atrakcyjności a nie ostre rysy umięśnionego chada

@mirko_anonim: to akurat nie prawda. Kobiety, zwłaszcza te szukahaxr ONSa czy FWB będę zawsze celować w stereotypypowego umięśnionego Chada
  • Odpowiedz
@mirko_anonim
1) jest dużo cech uniwersalnie atrakcyjnych - wysoki wzrost, bycie szczupłym, bujne włosy, hunter eyes. Tak jak uniwersalnie nie atrakcyjnych - bycie grubym, żydowski nos, cofnięta szczęka, małe ipd, odstające uszy, żółte i krzywe zęby

2) kobiety porównują się do koleżanek a social media to ułatwia. Chłopak Asi mlmowiec wstawił zdjęcie z wypożyczonym mercedesem? Ty musisz mieć lambo. Nie wiedzą też co jest prawdziwe a co nie. Chłopak Oliwki to kulturysta
  • Odpowiedz
@Pralko-suszarka:

akurat nie prawda. Kobiety, zwłaszcza te szukahaxr ONSa czy FWB będę zawsze celować w stereotypypowego umięśnionego Chada

Ludzie na podstawie wyglądu przypisują określone cechy charakteru danemu osobnikowi. Kobiety są w tym bardzo skuteczne. Oglądałem kiedyś z koleżankami jakąś pato gale mma i pomimo że kompletnie nie znały się na tym sporcie ani na zawodnikach to w większości przypadków wytypowały kto wygra walkę.
Bierze się to stad że te same
  • Odpowiedz
W ogóle przykład Koreańczyków świetnie pokazuje efekt marketingu i jak k-pop zmienił postrzeganie atrakcyjności, gdzie dla dużej grupy kobiet na świecie to delikatna uroda jest synonimem atrakcyjności a nie ostre rysy umięśnionego chada.

@mirko_anonim:
Może i tak, ale i tak wielu kobietom włącza się gadzi mózg jak spotkają tego "umięśnionego czada".

Mityczne chady - czyli jest panna jest z przeciętnym typem ale nagle pojawia się mityczny chad 9/10 i rzuca się na
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
racjonalny-marzyciel-53: @Errad: dziwne bo mam koleżanki i żadna się nie ślini tylko dlatego że zobaczy przystojnego chłopa na ulicy ;)
@Mezomorfix: nie chodzi o to że chad ma problemy, tak samo na Ferrari zawsze znajdzie się chętnych, co nie oznacza że nie ma fanatyków old timerów, saabów, BMW, Audi, Mercedesów, klasyków, Volvo, itd.

• Odpowiedz
4. Nie wiem jak #blackpill, ale w przypadku #redpill nie ma czegoś takiego jak preferencja kobiet... Oczywiście, na logicznym poziomie może sobie mówić, że ją kiedyś badboy skrzywdził to nie chce wchodzić z takim w związek i może trzymać swoje emocje na wodzy świadomie.
W momencie jak do głosu dojdzie "gadzi mózg", czyli część mózgu, która odpowiada za emocje... to tam są zapisane schematy według, których będzie podejmować
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
racjonalny-marzyciel-53: @TiREX: ale co to jest gadzi mózg? ludzie nie funkcjonują jak zwierzęta. Zanim coś zrobią myślą 100 razy. Nasz mózg jest jednak bardziej skomplikowany.. gdybyśmy kierowali się gadzim mózgiem to mielibyśmy wojne plemion teraz a nie rozwiniętej cywilizacji

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował:
  • Odpowiedz
dziwne bo mam koleżanki i żadna się nie ślini tylko dlatego że zobaczy przystojnego chłopa na ulicy ;)

@mirko_anonim:
Tak mówią, a jak robią? Zwróć uwagę kiedy poprawiają włosy.
Poza tym nie pisałem o ślinieniu się na ulicy tylko "jak dałem im trochę uwagi" więc nawiązałem jakąkolwiek "więź".
Kiedy wyrazisz zainteresowanie kobietą, ona automatycznie kalkuluje sobie czy jesteś "godzien", losowe chłopy na ulicy to tylko losowe chłopy.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Najogólniej rzecz ujmując blackpill to kretynizm, bo bazuje na rzeczach których i tak nie można zmienić. To co się dostało w genach od rodziców to na to nie ma się najmniejszego wpływu i trzeba się z tym pogodzić. Do tego dochodzi bazowanie na skrajnościach, zarówno skrajnie atrakcyjnych Chadów jak i skrajnie nieatrakcyjnych Sub5 jest tak mało, że praktycznie nie można ich spotkać w realnym świecie i na ich przykładzie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
racjonalny-marzyciel-53: @Errad: ja mam inne doświadczenia co tylko oznacza że ludzie są różni. Przykładowo znałem laske której się podobałem a byłem nizszy od niej a nie jestem zbyt atrakcyjny - po prostu lubiła taki typ okularników. Where gadzi mózg w tym przypadku?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Podobanie, a pożądanie to nie to samo. Kobiety pytane o idealnego męża i idealnego kochanka wskazują dwie różne osoby.
To, że jej się podobałeś nie oznacza, że nie miałaby ochoty wskoczyć na kolana jakiemuś czadowi.
  • Odpowiedz
@Errad:

ale bardziej kontrolujemy swoje instynkty

Wątpię. Chłopy to takie same zwierzęta jak baby. A przecież mamy dużo wyższy popęd seksualny wiec śmiem twierdzić że jednak prędzej żonaty chłop bzyknął by 18letnia napaloną sikse niż mężatka tego
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

ludzie nie funkcjonują jak zwierzęta.

Prosty przykład - mucha lubi jeść gowno bo jest dla niej zdrowe dlatego zapach gówna jest dla niej miły. Człowiek mógłby się zatruć gownem dlatego zapach gówna budzi w nim obrzydzenie i odruchy wymiotne po spożyciu aby się nie zatruł.

Podobnie z kobietami - słaby mężczyzna nie budzi pożądania bo po 1 ma słabe geny które przekaże potomstwu po 2 nie dostarcza pożywienia i
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

1) wiadomo, że atrakcyjne jest to co promowane + to co ma jakieś podwaliny w biologii - atrakcyjne ciało świadczy o zdrowiu i płodności a koreańczyk czy każdy inny kolorowy jest u nas atrakcyjny bo jest to modna nisza

2) ale wiadomo że ludzie bajają i myślą roszczeniowo - problem polega na tym, że kobieta młoda atrakcyjna nie baja w taki sam sposób jak facet młody, bo młody koleś może
  • Odpowiedz
racjonalny-marzyciel-53

@mirko_anonim: moja rzeczywistość jest mocno uproszczona ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zanim coś zrobią myślą 100 razy

Ja analizuję 100 razy logicznie, zanim coś zrobię. Potwierdzam. Jednak jeśli przywiązujesz logicznie do czegoś zbyt dużą wagę, to tam potrafią wkraść się emocje - nawet jak jesteś mocno logicznym stworem. Dodatkowo ciężko analizować tylko i wyłącznie logicznie jak
  • Odpowiedz
Tej, trolle, normiki i tak dalej - przestańcie bo tym się rzygać chce powoli a ostatnio nasilenie hejtowania blackpilla z anonima. Miejcie chociaż jaja i zróbcie se konto.

Skrótowo, bo nie ma co pisać na takiego baita.

Dlaczego #blackpill nie ma sensu? Bo bazuje na starych, nieprawdziwych lub przejaskrawionych założeniach.

Nie
  • Odpowiedz