Wpis z mikrobloga

• 60
Ogarnianie domu

@LowcaSpuchy: słyszałeś o czymś takim jak odkurzacz, pralka i zmywarka? To nie czasy naszych prababć, gdy zajmowanie się domem było naprawde pracochłonne.

zajmowanie się
  • Odpowiedz
  • 118
@git_commit: Kiedy słyszę "gdzie ci prawdziwi mężczyźni" to odpowiadam takiej delikwentce, że prawdziwi mężczyźni są przy prawdziwych kobietach, więc jeżeli nie ma żadnego przy niej, to nie mam dla niej dobrych wiadomości.
  • Odpowiedz
@git_commit: rozwala mnie ten argument że facet szuka matki co mu poda obiadek gacie wypierze i posprząta. Znam mnóstwo ludzi i żaden facet nie szukał takiej partnerki. Mało tego, często to chłop gotuje i to całkiem nieźle, bo ona nie lubi/nie umie Za to leniwych bulw, które nie mają pomysłu na siebie,pracują na wysepce w galerii i oczekują że to facet będzie animatorem i fundatorem znam dość sporo
  • Odpowiedz
@git_commit: problem takich kobiet i takich osób polega na tym, że oni mają wrażenie że im się coś należy a priori

są, istnieją, żyją, oddychają - więc mają mieć prawo wymagać jak ten świat wygląda i jak inni się do nich odnoszą

"normalni" ludzie pracują nad sobą żeby mieć to co chcą - dla kobiety jest możliwym znaleźć faceta który nie chce dzielić związku 50/50 tylko taka musi reprezentować sobą
  • Odpowiedz
@git_commit: Tekst o tym jak nie chce płacić na równi z mężczyzną a w tagach feminizm XD Fajny ten feminizm, taki nie za bardzo walczący o równouprawnienie XD
  • Odpowiedz
@git_commit: Co? Wychowanie przez mamuśki bez poszanowania ich ojca. Mojej różowej matka co jakiś czas się dziwi że jak idziemy do restauracji to płacimy osobno i że "Jak to tak? Mężczyzna powinien płacić".
  • Odpowiedz