Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć, czy usuwał ktoś z was kiedyś ósemkę na NFZ? Ósemka jest w dobrym stanie, jest prawidłowo wyrżnięta i z wyrwaniem nie powinno być problemu. Nie ukrywam że nie chce marnować pieniędzy na prywatnego, czy ktoś był i mógłby się wypowiedzieć? Dzięki.
#dentysta #stomatolog #stomatologia #zeby #medycyna #nfz #zdrowie #pytanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim byłam, siedziałam godzinę na fotelu, bo nie mogły zatamować krwawienia, ale ogólnie nic nie bolało, byłam u babki, która tylko i wyłącznie wyrywa ósemki, nic więcej nie robi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: z ósemkami będzie bardziej jak z czwórkami. Tego nie robi się hurtem nie ze względu na przepisy ile zębów/wizytę, tylko naruszenie szczęki jest na tyle duże, że nie ryzykują rwąc dwa od razu.

Na NFZ robiłam dwa razy, bez bólu, bez problemów.
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim wyrywałem, do tej pory jestem w szoku :) wlazłem do gabinetu 10:50 a 11:05 było po wszystkim. Większa cześć czasu to papiery i znieczulenie. Zęba to chyba z minute rwał.
Szef się nie rozpuścił tylko wyciągnął jak guma z majtek więc sobie sam usunąłem XD
  • Odpowiedz
zne itd. Na jeansach możesz zaoszczędzić, bo co to za różnica, czy kupisz w lumpie za 3 PLN, da się

@Sylwiusz89:
Bdbrze napisane. Co jak co ale na zdrowiu to sie nie oszczędza.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Jeśli masz w rejonie gabinet, gdzie usuwane są ósemki na nfz [ większe prawdopodobieństwo w większych miastach z uczelnią medyczną] to jest opcja do rozważenia.

Ale z oceną stopnia trudności to bym się powstrzymał, bo różne mogą być fikołki mimo, że ząb prawidłowo wyżnięty.

A trzecia sprawa to tak na przyszłość to na zdrowiu [szczególnie własnym] lepiej nie oszczędzać.
Ja wolę "zmarnować" na prywatnego jeśli zrobi to różnicę w
  • Odpowiedz