Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
1. Czy do zakupu MSCI ACWI (ETF akumulacyjny) środki zgromadzone na #ike i #ikze w #bos #bossa muszę przewalutować z PLN na USD?

2. Czy mogę do tego użyć #walutomat lub #cinkciarz, czy muszę skorzystać z gorszego kursu oferowanego przez BOŚ/BOSSĘ, bo inaczej będzie to traktowane jako wyprowadzenie środków poza konto przed emeryturą i nastąpi utrata zwolnienia z podatku Belki?

3. Czy to dobry czas na przewalutowanie i zakup? USD/PLN dość nisko (3.92), giełda odrobinkę niżej po ostatnim kryzysie.

4. Czy to dobry ETF w kategorii globalnych, i czy mogę coś "popsuć" podczas internetowego zakupu - czy to intuicyjne?

#pytanie #finanse #fundusz #fundusze #akcje #gielda #waluty #etf

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
1. Czy do zakupu MSCI ACWI (ETF akumulacyjny)...

źródło: 616f4-e103b0761e

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

3. Czy to dobry czas na przewalutowanie i zakup? USD/PLN dość nisko (3.92), giełda odrobinkę niżej po ostatnim kryzysie.

Nie wiem. Ale na to to ja bym w ogóle nie zwracał uwagi. Nigdy nie wiesz czy teraz jest najlepszy czas. Najlepiej po prostu dokonywać regularnych zakupów, wtedy uśredniasz cenę.
  • Odpowiedz
@Hirunkan: korzystasz z tej bossy, ja próbuje ogarnąć bosa web trader ale jezeli chodzi o funkcjonalność niektórych rzeczy to dalej padaka. przyklad zlecenie stopujace nadal musisz wpisac recznie w starym UI . porazka.
  • Odpowiedz