Wpis z mikrobloga

jak musisz powiększać swoje słownictwo jako dorosły to coś poszło bardzo w źle kiedy byłeś w podstawówce xD

@Im_from_alaska: jak myslisz ze slownictwo sie nabywa tylko w czasie kiedy sie jest w podstawowce to chyba nadal w niej jestes xD
  • Odpowiedz
@przecietnyczlowiek: U Dukaja w książce Po Piśmie była wzmianka o tym, że faceci czytają więcej literatury faktu i SF a cała resztę przewagi zgarniają kobiety. Jeszcze fantasy jest mniej więcej po równo
  • Odpowiedz
@sierramikebravo: Nie zgadzam się. Cała masa autorów piszących książki "rozrywkowe" robi to w sposób skłaniający do myślenia. Ci autorzy potrafią w sposób przystępny przybliżyć problemy współczesnej fizyki ludziom, którzy na co dzień nie są związani z tymi zagadnieniami. Terry Pratchett, Neil Gaiman, Stanisław Lem itd. Jednak by to wiedzieć, trzeba czytać książki.
  • Odpowiedz
@erebeuzet: kobiety więcej bla bla bla
To jest jakiś pozytyw? Ja potrafię czytać dosłownie 24 godziny na dobę i choć książki są przyjemną formą spędzania czasu to przecież jest masa rzeczy którymi trzeba się zająć i nie można przeznaczać na to całego czasu.
Ja najczęśniej jak czytam to już nie mam czasu na serial albo film czy gry i telewizję, łatwo powiedzieć my więcej.
Ale czy oprócz tego jest się
  • Odpowiedz