Aktywne Wpisy
Njal +590
42 butelki za 2 złote 10 groszy w butelkomacie Lidla, szedłem przez całe osiedle obładowany siatami z pustymi pojemnikami po sokach jak menel, a końcowo wyszedłem na tym nawet gorzej niż pan Mietek ponieważ w lokalnym warzywniaku za szkło po Perle placą 20 groszy a ja dostałem 5 groszy od butelki - w Niemczech za tyle plastiku dostałbym rabat na jakieś 20% koszyka zakupowego, no ale Polaczka można dymać
#ekologia
#ekologia
ArnoldZboczek +490
Ministerstwo zdrowia nie ma 3 mld dla szpitali, ale dla #deweloperka zawsze się znajdą. Różnica pewnie jest taka, że szpitale nie opłacają kampanii wyborczych ¯\(ツ)/¯
#nieruchomosci #kredytnastart
#nieruchomosci #kredytnastart
Tymczasem na oddziale gdzie pracuje obcięto ilość łóżek z 30 do 22 bo zwolniły się 3 pielegniarki xd
Na bloku operacyjnym brak pielęgniarek anastezjologicznych i instrumentariuszek.
No tak, ale wiadomo to wina braku lekarzy.
#medycyna #zdrowie #lekarz #lekarze #pielegniarka #szpital
@Bipolar-: chirurgia ogólna, patomorfa
Chirurgów ogólnych już obecnie brakuje, tylko co z tego wynika? Zarobki na Oddziałach
@ab_ovo_usque_ad_mala: Realne zapotrzebowanie jest małe, ale jak każdy po zbadanie TSH od razu wali do endokrynologa, to się sztucznie robi duże zapotrzebowanie. Dużo ludzi = duży rynek do zagospodarowania = przychodniom się opyla dużo płacić endokrynologom żeby to u nich robili, wiadomo jak to działa.
No i już pomijając finanse - podjąłbyś się takiej pracy gdyby płacili 3 - 4 razy więcej niż obecnie?
EDIT: zapytaj się jakiegoś ustawionego chirurga ile pracuje, no