Wpis z mikrobloga

@ArnoldZboczek: Zaczyna sie ta sama jazda jak w latach 2009 - 2015 ze sluzba zdrowia. Nie ma pieniedzy na leczenie? To pacjent placi sam za chemioterapie albo czekamy z leczeniem raka do stycznia.
  • Odpowiedz
trochę bezczelnie wypominać służbę zdrowia PO rządzącej w czasach kryzysu kiedy w czasie prosperity najlepszym pomysłem pis było "macie tu 500 złotych do ręki i idźcie prywatnie".

@loginnawykoppl: spodziewałem się argumentu "a bo za pisu" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Zaczyna sie ta sama jazda jak w latach 2009 - 2015 ze sluzba zdrowia. Nie ma pieniedzy na leczenie? To pacjent placi sam za chemioterapie albo czekamy z leczeniem raka do stycznia.

@briskmann: dokładnie, bo PiS tak zreformował służbę zdrowia, że do 13 grudnia tak nie było. Tylko diabeł Tusk przyszedł i kazał lekarzom do każdego terminu dodać najmniej 3 miesiace
  • Odpowiedz
Ministerstwo zdrowia nie ma 3 mld dla szpitali, ale dla #deweloperka zawsze się znajdą.

@ArnoldZboczek: rozwala mnie to, że przejmujecie się socjalem dla dewów, który ma wynieść 500 mln do 1 mld, a w ogóle nie mówicie o innych w postaci 800+ czy 13 i 14 emeryturach, gdzie te kwoty zwalają z nóg. Program 800+ kosztuje tyle, że starczyłoby na całkowitą reformę opieki zdrowotnej + nie trzeba byłoby
  • Odpowiedz
Po prostu pokazuję, że pis, choć był w najlepszej ze wszystkich sytuacji sam nic z tym nie zrobił.

@loginnawykoppl: no tak, zgadzam się, ale nie można tym argumentować polityki i priorytetów obecnego rządu. Tamci ładowali miliardy w kredyt 2%, a ci chcą ładować w kredyt 0%, zamiast zająć się sprawami, które są znacznie ważniejsze. A zawsze irytuje mnie twierdzenie "a bo za pisu" podczas, gdy wcześniej królowało "wina PO". Z
  • Odpowiedz
  • 1
@loginnawykoppl

@briskmann: trochę bezczelnie wypominać służbę zdrowia PO rządzącej w czasach kryzysu kiedy w czasie prosperity najlepszym pomysłem pis było "macie tu 500 złotych do ręki i idźcie prywatnie".

Na PO i Tuska można coś złego powiedzieć? Czy już zawsze na zawsze lemingi będą na to odpowiadać: "ale PiS to i tamto"?
  • Odpowiedz
który ma wynieść 500 mln do 1 mld

@TomdeX: a tys te dane skad wziął? Szacuje się że program będzie kosztował 100mld r/r
Ja porusze przy okazji temat śmieci, bo mi się też aż nóż w kieszeni otwiera jak patrze na priorytety rządu.

Rząd zaplanował w tym roku 250mln na problem śmieciowy w Polsce. W samym tylko Wołominie jest wysypisko z toksycznymi odpadami, którego usunięcie szacuje się
  • Odpowiedz