Aktywne Wpisy
reventon +542
Mamy najfajniejsze #wszystkichswietych #1listopada w Europie jeśli nie na świecie, i nawet z tym nie dilujcie. Mimo że od lat nam wmawiano że powinniśmy się wstydzić "smutnego" święta, bo przecież gdzie indziej się tak świetnie bawią na #halloween...
Pod koniec tygodnia miałem kilka okazji rozmawiać o nadchodzącym weekendzie z ludźmi z całej Europy i nikt nie mógł uwierzyć, że zdjęcie grobów które pokazywałem, to prawdziwy obrazek
Pod koniec tygodnia miałem kilka okazji rozmawiać o nadchodzącym weekendzie z ludźmi z całej Europy i nikt nie mógł uwierzyć, że zdjęcie grobów które pokazywałem, to prawdziwy obrazek
grzes1290 +149
#alkoholizm
Dziś wstałem przed 6, sporo przed moją kobietą. Od tygodnia jestem suchy. Pojawiły się natrętne myśli, żeby iść na dwór, mojej powiedzieć, że idę do auta i do śmietnika, a w miedzyczasie pójść do żabki po 200 koloru. Jakoś wytrzymałem, bo wstała około 8. Gdyby pospała jeszcze trochę, to pewnie byłbym już po tym 200. Zjedliśmy śniadanie i ja dalej walczę ze sobą.
Dziś wstałem przed 6, sporo przed moją kobietą. Od tygodnia jestem suchy. Pojawiły się natrętne myśli, żeby iść na dwór, mojej powiedzieć, że idę do auta i do śmietnika, a w miedzyczasie pójść do żabki po 200 koloru. Jakoś wytrzymałem, bo wstała około 8. Gdyby pospała jeszcze trochę, to pewnie byłbym już po tym 200. Zjedliśmy śniadanie i ja dalej walczę ze sobą.
Tymczasem na oddziale gdzie pracuje obcięto ilość łóżek z 30 do 22 bo zwolniły się 3 pielegniarki xd
Na bloku operacyjnym brak pielęgniarek anastezjologicznych i instrumentariuszek.
No tak, ale wiadomo to wina braku lekarzy.
#medycyna #zdrowie #lekarz #lekarze #pielegniarka #szpital
@ab_ovo_usque_ad_mala: To mogą pracować w innym szpitalu, który da więcej jak będzie odpowiednio przyciśnięty do ściany ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja osobiście chirurgiem bym nie
Takich to chyba w ogóle nie ma, albo ma bardzo dobre układy. Obecnie lekarz w szpitalu zarabia niewiele więcej od pielęgniarki. Sam zrezygnowałem ze specjalizacji jak miałem pod sobą 400 pacjentów i dostałem w ciągu dyżuru 43 telefony od pielęgniarek, bo nastawienie było takie