Wpis z mikrobloga

Argument o braku lekarzy to zawsze taki rak xd

Tymczasem na oddziale gdzie pracuje obcięto ilość łóżek z 30 do 22 bo zwolniły się 3 pielegniarki xd
Na bloku operacyjnym brak pielęgniarek anastezjologicznych i instrumentariuszek.

No tak, ale wiadomo to wina braku lekarzy.

#medycyna #zdrowie #lekarz #lekarze #pielegniarka #szpital
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

No dobra, ale gdzie zarobi chirurg, który nie ma dostępu do bloku operacyjnego? Po co podwyższać stawki skoro specjalista zabiegówki musi mieć dostęp do bloku? O to się rozchodzi i dlatego się spina, bo oni w szpitalu po prostu muszą pracować.

@ab_ovo_usque_ad_mala: To mogą pracować w innym szpitalu, który da więcej jak będzie odpowiednio przyciśnięty do ściany ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja osobiście chirurgiem bym nie
  • Odpowiedz
@Vaerlin: Musi mieć dać z czego więcej, a pieniędzy brak. Oddział idzie do zamknięcia. Zwykle jest tak, że chirurdzy ciągną te oddziały w imię czynu społecznego.

Takich to chyba w ogóle nie ma, albo ma bardzo dobre układy. Obecnie lekarz w szpitalu zarabia niewiele więcej od pielęgniarki. Sam zrezygnowałem ze specjalizacji jak miałem pod sobą 400 pacjentów i dostałem w ciągu dyżuru 43 telefony od pielęgniarek, bo nastawienie było takie
  • Odpowiedz