Aktywne Wpisy

lord-nihilus +215
Angielska Julka przyzwyczajona do życia w bezpiecznej bańce stworzonej przez simpy i kukoldy pierwszy raz została skonfrontowana z rzeczywistością, całości zwieńczona wymownym, spektakularnym napadem paniki. W takiej samej bańce żyją wszystkie baby w kukoldystanach.
#blackpill #kukoldystan
#blackpill #kukoldystan

Ksiunc +35
Ukończyłem Cyberpunk z dodatkiem i mam od kilku dni taką wewnętrzną pustkę i depresję. Mam wrażenie, że nie zagram nigdy w nic równie dobrego.
Pamiętam że podobnie miałem po Wiedźminie 3 i na kilka lat gry nie dawały mi radości.
Polecacie coś co mogło by pomóc?
Coś w miarę aktualnego max 10 lat, z dobrą fabułą, z bohaterem z którym można się zżyć.
#cyberpunk2077 #wiedzmin #gry
Pamiętam że podobnie miałem po Wiedźminie 3 i na kilka lat gry nie dawały mi radości.
Polecacie coś co mogło by pomóc?
Coś w miarę aktualnego max 10 lat, z dobrą fabułą, z bohaterem z którym można się zżyć.
#cyberpunk2077 #wiedzmin #gry

#programowanie #pracait #programista15k
Zostałem zredukowany w lutym. Ostatnio miałem rozmowę o pracę i gość mnie pyta, jak spędziłem te ostatnie kilka miesięcy. To mu zacząłem opowiadać, że naprawiłem kilka rzeczy w domu, że byłem z dziewczyną na Filipinach, że zacząłem sportem się interesować. A gość popatrzył na mnie spod byka i pyta, czy wiem, że u nich trzeba być ambitnym i dlaczego nie nauczyłem się czegoś nowego skoro miałem dużo wolnego czasu. Ja **** to najgorsza branża jaka może być. Gdybym potrafił robić cokolwiek innego to rzuciłbym to już dawno. 10 lat expa, fajne projekty, a pierwsze dłuższe wakacje od lat spędziłem na zabawie i już dla kuców z IT jestem nieambitny xD podziękowałem i się rozłączyłem. Wolę być bezrobotny niż pracować z przegrywami bez życia. Czy też zauważyliście że ostatnio coś się stało złego z pracą w IT? Nigdy nie miałem takich jaj jak ostatnio.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: no był czas żeby się nauczyć
@mirko_anonim: weź się za "cieciowanie". Przyjmują każdego, kto jest w stanie zlokalizować kanciapę
Areczku, wakacje są dla zarządu, dla Ciebie są darmowe nadgodziny i nauka po pracy za swoje pieniądze.
Dla niezbyt lotnych ludzi tłumaczę - to wymyślona historia xD na kiblu
Po 10 latach zaczynasz zauważać, że wszystko zawsze rozbija się o to samo - te same problemy, wyzwania, blokery, dyskusje, ciągnące się spotkania, niska jakość, „jesteśmy rodziną” i inne bzdety a o podwyżkę musisz się prosić. Ewentualnie robisz co ci każe leader zza granicy bo w PL się „wyrabia” a nie opracowuje. My tylko składamy to
@numer_rachunku_karty: A to prawda. Ba zespoły są podobne, ludzie w
@mk321: Moim zdaniem to jest kwestia tego, że julka dostaje dużo mniej za godzinę niż kuc, kuc zajmujący się rekrutacją byłby za drogi.
@Galapagos_: regeneracja jest tak samo waznw jak wydaja praca inaczej zajedziesz sie w kilka lat
Komentarz usunięty przez autora
@mirko_anonim: No mnie też to dziwi, szczególnie w czasach gdy ilość ofert w branży lekko się zredukowała.