Aktywne Wpisy
Gumez +689
Moja mama dzisiaj zmarła. Rak ją wykończył. Była bardzo wierząca, wiec proszę chętnych o modlitwę #modlitwa #mirkomodlitwa

Knaga_powrot +26
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#programowanie #pracait #programista15k
Zostałem zredukowany w lutym. Ostatnio miałem rozmowę o pracę i gość mnie pyta, jak spędziłem te ostatnie kilka miesięcy. To mu zacząłem opowiadać, że naprawiłem kilka rzeczy w domu, że byłem z dziewczyną na Filipinach, że zacząłem sportem się interesować. A gość popatrzył na mnie spod byka i pyta, czy wiem, że u nich trzeba być ambitnym i dlaczego nie nauczyłem się czegoś nowego skoro miałem dużo wolnego czasu. Ja **** to najgorsza branża jaka może być. Gdybym potrafił robić cokolwiek innego to rzuciłbym to już dawno. 10 lat expa, fajne projekty, a pierwsze dłuższe wakacje od lat spędziłem na zabawie i już dla kuców z IT jestem nieambitny xD podziękowałem i się rozłączyłem. Wolę być bezrobotny niż pracować z przegrywami bez życia. Czy też zauważyliście że ostatnio coś się stało złego z pracą w IT? Nigdy nie miałem takich jaj jak ostatnio.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@TwojHimars: Żeby przypadkiem nie trafić do jakiejś z------j firmy, jak w tym przykładzie.
@mirko_anonim: Po prostu rynek pracodawcy jak w innych branzach sie robi i tak dalej. Ta fajna otoczka firm it to niestety zawsze byla glownie gadzia skora imo.
Mówisz o tych ustawowo regulowanych czy prolskiej budowlance gdzie każdy może pobudować dom metodą gospodarczą?
To tym bardziej nie zatrudnią. Jeśli ktoś kilka miesięcy był chory w domu i nawet nie mógł klikać w komputer... To może to się powtórzyć.
@mk321: Dokładnie to samo chciałem napisać. Skoro chorował tak długo, to może to być coś przewlekłego z nawrotami. Moim zdaniem odpowiedź opa była dobra. Dodał bym tylko, że dzięki tak spędzonemu czasowi naładowałem bateryjki i wrócił mi zapał do pracy czy inne banały sugerujące, że
co raz częściej mam myśli o odejściu z branży, chyba jestem zbytnim normikiem
lubię uprawiać sport, coś tam majsterkuję przy samochodzie itp.
nie mam szans z kucami, którzy programują po 14h dziennie, bo trzeba klepać leetcody hard i własne projekty