Aktywne Wpisy
PijeWodePoPierogach +674
Kolejna ofiara nie dostosowania dróg do prędkości. Czy w koncu drogi zostaną tak zbudowane aby mozna było bezpiecznie z---------ć 300km/h? Czy muszą być kolejne ofiary niekompetencji drogowców? Kolejny raz zbyt wolna jazda zbiera swoje ofiary. Juz dziewiąty motocyklista jadący przepisowo ginie w tym miejscu.
Pamiętajcie, ze to Wy jadąc zgodnie z przepisami stwarzacie zagrożenie dla siebie i innych!
#motoryzacja #motocykle #polskiedrogi
Pamiętajcie, ze to Wy jadąc zgodnie z przepisami stwarzacie zagrożenie dla siebie i innych!
#motoryzacja #motocykle #polskiedrogi
źródło: IMG_20260605_073902
Pobierz
kimunyest95 +30
Zawsze mnie to u Polakow zastanawia, ze co jak co, ale w kwestii motoryzacji to sa chyba najwiekszymi OMNIBUSAMI w galaktyce, majac nedzne doswiadczenie empiryczne. Nie majac zadnej wiedzy lub bardzo ograniczona, sa w stanie niemalze zagryzc kogos w dyskusji, obrazac, dyskredytowac, w oparciu jedynie o zaslyszane historie / wiedze nabyta na uniwersytecie chlopskiego rozumu / lub w nawiazaniu do instytutu danych z d--y (BO IM SIE WYDAJE).
- chlop jezdzi 20 letnim
- chlop jezdzi 20 letnim

Czy ludzie pracujący w IT muszą być tacy "akustyczni" i w---------y?
Nowa praca dla UK, zatrudnili nas dwóch, wdrażamy się na spokojnie w projekt, było sporo pair programmingu z seniorami na początku, żeby się poduczyć i ogarnąć projekt bo logika mocno skomplikowana. Atmosfera spoko, nawet zaczynają mi się podobać brytyjskie żarty xD
No i przychodzi nowy koleś, Polak. Na oko 26-30 lat, na spotkaniach cały czas naburmuszona mina, jakiś pospinany. Na początku się wdrażał tak jak my, potem zaczął robić zadania i...teraz robi ich za dużo. Mamy rozpisane taski na sprinty, planning do tego służy, ale nie jakoś sztywno, można sobie dobierać z przyszłego sprintu jak ktoś nie ma co robic. Ale typ co chwile coś dobiera, mam wrażenie, że gość cały czas robi nadgodziny bo wszyscy kończą mniej więcej o 17-18 (UK 1h) i są offline, a ja go widzę online o 20 czy 22. Raz wysłałem wiadomość o tej godzinie na grupowy kanał, że jutro może mnie nie być w tych godzinach to wysłał okejke o 22 xD
Raz pracowałem z nim nad jednym taskiem to jak zrobiliśmy sobie przerwę o 12 bo trzeba było poprosić kogoś o pomoc to mnie dopytywał po 40 min czy juz sie dowiedzialem, a ja jeszcze obiadu nawet nie skonczylem.
Mamy standupy i co drugi dzień truje dupe, że on potrzebuje nowego zadania i co może wziąć. Manager wzdycha i po chwili mówi, że postara się mu coś ogarnąć. Te zadania też nie robi jakoś samodzielnie bo co chwile każdego spamuje w prywatnej wiadomości lub na grupowym czacie żeby mu w czymś pomogli.
Mamy rozpisane sprinty na cały przyszły kwartał mniej wiecej, manager coś mówi, że potrzebowałby jeszcze kogoś zatrudnić bo się nie wyrobimy, ale obawiam się, że przez tego nowego to nie zatrudnimy żadnego nowego wykopka.
Jakoś w-----a mnie to bo wszyscy sobie na chillu pracujemy, robimy więcej niż w typowym dużym korpo, a mniej oczywiście niż w startupie, a przychodzi robak z Polski i on musi się wykazać. Dodatkowo przez niego mamy wiecej refinementu.
Ciekawe czy jak nam się kontrakt skończy w grudniu to manager nam wszystkim przedłuży czy uzna, że skoro tyle potrafiliśmy zrobić, więcej niż było wymagane to może nie potrzebujemy aż tylu ludzi?
#programista15k #pracait #programista25k
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@nick230: Czyli wkurza Cie to, że gość ma pasję i się realizuje w pracy, bo dla ciebie to tylko odbębnić 8h i do widzenia? Nie rozumiem po co ktoś się pcha do takiej pracy, jak nic chce nic robić to niech idzie na stróża parkingowego a nie do IT.
Problem może być wtedy jak ktoś dostarcza za dużo w porównaniu do innych ludzi bo np. pracuje dużo ponad normę i wtedy niekompetentny manager uzna, że trzeba dociągnąć do tego co najwięcej robi i teraz to będzie standard na sprint.
źródło: 8uyr7t
Pobierz