Wpis z mikrobloga

mężczyźni gardzą matkami, gardzą dziećmi i nie szanują obowiązków i prac domowych, które tradycyjnie wykonują kobiety.

@zbrodnia_i_kawa: współczuję środowiska w jakim się obracasz, bo jako że to stwierdzenie nie jest niczym poparte, to obstawiam że są to twoje doświadczenia
  • Odpowiedz
@zbrodnia_i_kawa mnie to głównie lekko ściska brzuch ze stresu, jak myślę o byciu matką, a z tym co powie etc to nie mam chyba na tyle dobrej wyobraźni, a z życia moich rodziców to nie mogę zbytnio się oprzeć , bo oni mają raczej ze sobą chłodną relację i mam wrażenie, że byłam jedynym powodem, czemu wzięli ślub, bo miałam już roczek, gdy to zrobili
  • Odpowiedz
och, przekonałeś mnie.

@zbrodnia_i_kawa: no jest tak jak mówię, tylko że nie wszyscy faceci tacy są. Problem jest taki, że kobiety latają za facetami, którzy mówią im miłe słówka, kupują kwiaty, biorą na randki, dają emocje (niekoniecznie dobre) zamiast zainteresować się normalnymi, fajnymi facetami, dla których priorytetem jest rodzina.
Widziały gały co brały.
  • Odpowiedz
@zbrodnia_i_kawa: ojej.. a czemu z takim agresywnym tonem wyrażasz te poglądy? Nie ma tak że coś jest 0-1, zawsze jest coś pomiędzy i skala szarości. Nie chcę nic zarzucać ale brzmi to to trochę jakby Ciebie ktoś skrzywdził, być może i wielokrotnie.
  • Odpowiedz