Wpis z mikrobloga

@zbrodnia_i_kawa: Co ty na to na zakazanie antykoncepcji w takim razie? Albo, czy masz na myśli jakieś rozwiązanie obecnej chorej sytuacji w relacjach damsko-męskich?
Btw czy kobiety maja w ogóle wolna wolę twoim zdaniem?

No przecież mu nie odmówi, zapłacił za kolację i nie chce żeby powiedział, że jest cnotką niewydymką. No przecież jasne, że zamieszkają bez ślubu, nie chce wyjść na zaborczą i pruderyjną.

Bo w tych przykładach jak
  • Odpowiedz
@damienbudzik: ale ja nie mówię, ze wszyscy tacy są. Mówię, że taka jest wyraźna tendencja społeczna. Znów masz rację - przecież KAŻDY widzi, jak facet kłamie, przecież to jasne, że kobiety powinny się zainteresować facetem, który jest niemiły, nie kupuje kwiatów, nie zabiera na randki i nie okazuje emocji! Takie proste! Pewnie jeszcze same powinnyśmy go znaleźć w piwnicy mamy i wyciągnąć za fraki.
  • Odpowiedz
@r5678: ale kto mówi, że jest 0-1. Omawiam pewien problem natury społecznej, ktory mnie martwi i porusza. Dotyka nie tylko mnie, ale całego naszego społeczenstwa. Czy wiesz, że ruch chrzescijański był pierwotnie ruchem niemal wyłącznie męskim? Dzisiaj jest ruchem w większości zdemoralizowanych mężczyzn i... kobiet. Myślisz, że co przyciągnęło kobiety? Mężczyzna przewodzi, kobieta podąża ¯\(ツ)/¯ Dziś mamy kult zdemoralizowanych mężczyzn, którzy nie mają żadnych wartości moralnych i kulturę sprzyjającą narcyzom
  • Odpowiedz
@zbrodnia_i_kawa: kobiety jak i mężczyźni nie chcą teraz dzieci z prostego powodu - po co? Zużywają tylko zasoby takie jak pieniądze, czas i energię. Są obowiązkiem, ograniczeniem. Nie trzeba dorabiać do tego filozofii
  • Odpowiedz
@benekxd: dokładnie tak. Ja nie dorabiam żadnej filozofii do tego dlaczego mężczyźni nie chcą dzieci. Ja wręcz piszę zupełnie oczywiste banały. Wszystko się zgadza, a jednak zobacz ile oburzonych komentarzy ;)
  • Odpowiedz
Znów masz rację - przecież KAŻDY widzi, jak facet kłamie, przecież to jasne, że kobiety powinny się zainteresować facetem, który jest niemiły, nie kupuje kwiatów, nie zabiera na randki i nie okazuje emocji!

@zbrodnia_i_kawa: wg mnie łatwo jest zauważyć czy chłop szuka tylko bara bara czy zależy mu na czymś więcej. Problem jest w tym, że wy dajecie się strasznie nabierać na durne teksty w stylu "jesteś taka wyjątkowa/piękna/najpiękniejsza". Chłop
  • Odpowiedz
Więc jakim prawem teraz niebiescy tu przychodzą i agresywnie zabraniają mówić o nich samych prawdę?

@arinkao: Kto wam zabrania xD Przecież mirko to jest forum dyskusyjne i sobie tutaj kulturalnie dyskutujemy.
No ale tak to jest z loszkami, wystarczy się nie zgodzić, a one już traktują to jak atak ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡
  • Odpowiedz