Wpis z mikrobloga

#android #honor #honormagic5pro #oneplus #oneplus12
Cześć, który telefon byście wybrali - Honor Magic 5 Pro czy OnePlus 12?
OnePlus jest nowszy, Snap Gen3 vs Gen2 w Honorze oraz jest trochę tańszy. Honor ma lepszą nakładkę i aparaty oraz posiada lepszą biometrię. Pod względem baterii oba telefony są świetne.
Minusem (chyba) jest rozmiar - są to olbrzymie patelnie - do użytku na co dzień są raczej niewygodne, ale do pożerania treści video czy gier to już zaleta, pisać również będzie mi wygodniej. Chociaż nie wiem, do mojego RN8Pro się przyzwyczaiłem, a on ma 6,7cala.
Rozważam jeszcze #samsung #s23, ale 6.1 cala wydaje sie małe (chociaż używanie telefonu na co dzień byłoby bez porównania wygodniejsze).
Ktoś bawił sie oby dwoma telefonami i może coś mi o nich dopowiedzieć?
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@personalspaceinvader nie wiem jak te co napisałeś, ale aktualnie używam Motoroli za 1.2k i naprawdę płynnie to chodzi, brak bloatu, prawie czysty android ITP. Podejrzewam, że jakbym miał wyższy model to by było jeszcze lepiej, także albo Motorola albo Pixel według mnie
  • Odpowiedz
@personalspaceinvader: Jak chcesz żeby telefon działał dobrze w nieskończoność to bierz Pixela albo Motorolę. Na pewno nie bierz śmietnika Samsunga i Huawei (Honor). OnePlus też nie jest jakiś perfekcyjny ale jak zacznie zwalniać to wrzucisz sobie na niego LineageOSa i będziesz miał telefon do śmierci mechanicznej lub elektrycznej.
  • Odpowiedz
osobiście mam sentyment do OnePlus. Telefony dobrze wykonane, z większą starannością niż reszta chintoli, mocne podzespoły. Nie bawiłbym się w Honory, Vivo, Oppo i inne badziewia na tydzień.

@AspoleczneUfo: A to OnePlus przestał już być w większości rebrandem Oppo?
  • Odpowiedz
@cukru: OnePlus, VIVO i Oppo to ten sam właściciel, ale w zasadzie inny brand. Osobiście uważam OnePlus za markę premium w porównaniu do pozostałej dwójki. Raz jeden dostalem do naprawy VIVO i to jest dramat, syf najgorszy. Z Oppo może nie mam tak złych doświadczeń, ale OnePlus zdaje się stać dwie półki wyżej nad nimi.
  • Odpowiedz
@theBrain hehe, 2 tygodnie bana miałem xD
Generalnie nie mogę się do niczego za bardzo przyczepić w OP12. Wyświetlacz i wydajność top, z aparatów szeroki kąt i peryskop x3 naprawdę robią na mnie wrażenie, aparat główny jest "taki se" nie jest zły, ale jakiegoś dużego przeskoku w porównaniu do starego Redmi Note 8 Pro nie ma.
Bateria przy moim użytkowaniu również jest "taka se", bluetooth+gps+dane komórkowe non stop odpalone i uważam,
  • Odpowiedz
@January-zwiedza-szpary 16/512 bardziej przyszłościowe, a u Chińczyka dopłata to ~150zł czyli nie dużo, poza tym już nawet fony za 1.5k pln potrafią mieć 512, również na ufs 4.0.
Jeszcze daleko mi do zapchania pamięci, ale juz widzę, że będę musiał co jakiś czas robic porządki i przerzucać zdjęcia/filmy na pcta bym zawsze miał tutaj miejsce.
  • Odpowiedz