Wpis z mikrobloga

#android #honor #honormagic5pro #oneplus #oneplus12
Cześć, który telefon byście wybrali - Honor Magic 5 Pro czy OnePlus 12?
OnePlus jest nowszy, Snap Gen3 vs Gen2 w Honorze oraz jest trochę tańszy. Honor ma lepszą nakładkę i aparaty oraz posiada lepszą biometrię. Pod względem baterii oba telefony są świetne.
Minusem (chyba) jest rozmiar - są to olbrzymie patelnie - do użytku na co dzień są raczej niewygodne, ale do pożerania treści video czy gier to już zaleta, pisać również będzie mi wygodniej. Chociaż nie wiem, do mojego RN8Pro się przyzwyczaiłem, a on ma 6,7cala.
Rozważam jeszcze #samsung #s23, ale 6.1 cala wydaje sie małe (chociaż używanie telefonu na co dzień byłoby bez porównania wygodniejsze).
Ktoś bawił sie oby dwoma telefonami i może coś mi o nich dopowiedzieć?
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chodznapole: Telefon jak telefon. Śmigam na Androidzie 15 z Oxygen OS 15. Praktycznie nic się nie zacina, czasem przy przeskakiwaniu pomiędzy cięższymi apkami i przeglądarką musi pomyśleć. Ja mam problem z powiadomieniami, pomimo ustawienia ''kropek'' do pokazania, że w danej apce jest powiadomienie to mi się nie pokazują te kropki. Z andkiem 15 pojawił się pełnoprawny Always on Display, który działa cały czas, a nie tylko parę sekund. Problemy z
  • Odpowiedz
@chodznapole: czysta instalacja, czyli w moim rozumowaniu - przywrócenie do ustawień fabrycznych po instalacji aktualizacji. Na starusieńkim Galaxy S3 i poprzednim Redmi Note 8 Pro zawsze tak aktualizowałem system i nigdy żadnych problemów nie miałem. Przy OP12 stałem się leniwy i nie chce mi się na nowo ustawiać kont i apek od bankowości czy z weryfikacją dwuetapową 😂
Kiedyś chciałem pisać recenzje perfum, ale prokrastynacja moją przyjaciółką i wszystko się
  • Odpowiedz
@chodznapole: nikt inny się nie skarżył na problemy w kwestii powiadomień, więc może ja coś źle ustawiłem. Możliwe, że przywrócenie do ust. fabrycznych pomoże, ale nic pewnego. Inną opcją jest też to, że mam po prostu za dużo powiadomień w systemie i coś się dławi, ale to tylko takie gdybanie.
  • Odpowiedz