Aktywne Wpisy
IntruderXXL +101
Niesamowicie Żadkie zdjęcie "Intruder przodem, podczas treningu" AD 2024. Kolorowane. Zdjęcie wykonane za pomocą kalkulatora. Model ma 191cm wzrostu i 163kg wagi.
#strongaf #silownia #mirkokoksy #mikrokoksy #pokazforme #niebieskiepaski #rozowepaski
#strongaf #silownia #mirkokoksy #mikrokoksy #pokazforme #niebieskiepaski #rozowepaski
Lewusx +7
Mam hybrydę z 2005r. Toyota prius. Samochód służy mi do pracy i codziennie pokonuje spory kilometraż (więcej niż 100km). Co miesiąc przyjeżdżam na wymianę ogniw baterii trakcyjnej do mechanika.
Nie mam pojęcia czy to tak jest, czy ktoś tu kręci wał. Ale praktycznie co miesiąc jest coś nie tak z Tą baterią.
Raz 700zł raz 1300zł. A to jedno ogniwo do wymiany, a to dwa.
Fakt samochód ma swoje lata, ale odnoszę wrażenie że przy takim serwisie bateria nie powinna padać tak szybko.
Czy jest ktoś tutaj wtajemniczony w hybrydy? To normalna rzecz i niesłusznie oskarżam mechanika o próbę oszustwa? Czy może jednak mam rację?
No i oczywiście mechanik nigdy nie traktuje moich comiesięcznych powrotów jako reklamacji tylko jako nową usługę.
#toyota #prius #hybryda #hybrydy #mechanika #elektryka #samochody
No nie wiem może tego, że mechanik jest w stanie powiedzieć które ogniwa są na wykończeniu, a które do wymiany.
A nie że przyjeżdżam do niego co miesiąc.
Raz dzwoni do mnie i mówi że połowa ogniw do wymiany, później zmienia zdanie i mówi że tylko cztery, a finalnie wymienił dwie. No k---a to jak to w końcu jest.
Skoro oferuje swoje usługi i w opisie działaności ma wzmiankę, że specjalizuje się w hybrydach to tym bardziej powinien zdiagnozować i zaproponować najlepsze wyjście, a nie że wymienia już martwe, a te już prawie na wykończeniu
UPDATE
Wczoraj jak napisałem pierwszy wpis, to odebrałem samochód od mechanika po wymianie dwóch ogniw.
Dzisiaj po dwóch godzinach jazdy