Aktywne Wpisy
dawid-brk +1
Witam chciałbym przedstawić wam moją sytuację, Mam 29 lat i jestem (jeszcze) w 10 letnim związku z moją Angeliką. Otóż ciężko mi to napisać, ale zdradziłem dziewczynę z którą jestem prawie 10 lat i z którą planowałem przyszłość. Zdradziłem ją z prostytutką, czuję się jak ostatni kiep i nie mogę sobie wybaczyć że zrobiłem jej takie świństwo. Stało się to 27 dni temu, a kilka dni później wylądowałem w szpitalu psychiatrycznym bo

Snowflake_ +69
Jak kogoś nie stać na zakup w wojewódzkim, to niech spróbuje w powiatowym. Nie każdy musi mieszkać w Warszawie albo Krakowie. Te dwa zdania bardzo często się pojawiają na tym tagu.
Postanowiłem to sprawdzić, wyszukałem sobie inwestycje deweloperskie w małopolskie i znalazłem taki kwiatek - mieszkania od 11,5k za metr w Makowie Podhalańskim ( ͡° ͜ʖ ͡
Postanowiłem to sprawdzić, wyszukałem sobie inwestycje deweloperskie w małopolskie i znalazłem taki kwiatek - mieszkania od 11,5k za metr w Makowie Podhalańskim ( ͡° ͜ʖ ͡
Mój program:
1. wywalę projekt 0% do pierwszego śmietnika,
2. wywalę połowę Departamentu Mieszkalnictwa, w tym kierownictwo w całości,
3. przywrócę wymóg minimalnych miejsc parkingowych, a nawet go trochę podniosę,
4. wprowadzę podatek dla dużych dewów od kiszenia gruntów, żadnych "banków ziemi" tylko budować patałachy albo puścić w rynek,
5. fliperów na pierwotnym opodatkuję srogo jak w Singapurze,
6. zakażę pośrednikom brania prowizji od obu stron umowy
Ceny szybko spadną, podaż wzrośnie. Trochę deweloperów zbankrutuje, ale to jest poświęcenie na które jestem gotów.
#nieruchomosci #polityka
wsadźcie na ten urząd Petru, Suchonia albo Mencwela XD
kogokolwiek kto jest przeciwko dopłatom
@mickpl: A zmienisz siedzibę MRIT na taką by PZFD nie miało obok swojej? Nie wiem, np na środku Poligonu na wesołej. xd
@wuwuzela1: Nie ale Straż Marszałkowska dostanie polecenie, aby każdego dewelopera który zbliży się zbytnio do budynku MR okładać mokrymi kijami.
A potem info, że znaleziony w lesie Kabackim ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@onomatopejusz: ojj, w tej sytuacji to raczej w kilku lasach by go znalezli ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
A tak na poważnie to dorzuć jeszcze kataster
Czyli która strona będzie płaciła?
Pośrednik ma sobie wybrać i zadbać, żeby była tylko jedna strona? Czy będzie sprecyzowane od której ma brać?
- wymog podawania cen w ogloszeniach
- budzet na portal z cenami transakcyjnymi live (opcjonalnie: ewidencja pustostanow, statystyki osob z ilosc mieszkan i wielkosc gospodarstwa domowego itp.)
- zaostrzenie przepisow handlu cesjami
- opcjonalnie: kataster od jakies wiekszej ilosci mieszkan, byz moze dla obcokrajowcow tylko (raczej wymaga geograficznego portalu z cenami transkacyjnymi)
@mickpl: Nigdy nie było ogólnokrajowego wymogu liczby miejsc parkingowych. Był tylko wymóg dla inwestycji w trybie specustawy. To był marginalny udział a przepis był bez sensu i populistyczny (wprowadzony przez pis) bo za to odpowiadały i tak gminne standardy.
Obecnie i tak prawie każda mieszkaniówka ma 1 mp na mieszkanie lub więcej bo takie są wymogi MPZP lub decyzji
@mickpl: Te dwa zdania są ze sobą sprzeczne.